Главная / Газета "Инвестор" / Новости

Сроки проведения государственной регистрации.

Их представили на сайте Южного межрегионального управления министерства юстиции, которое находится в Одессе, а его подразделения в Николаевской области.

16.01.2020 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії рейдерству» від 05.12.2019 №340-IX, згідно якого вносяться зміни, зокрема, до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі - Закон).

Зазначеними змінами, зокрема, статтю 19 Закону «Строки проведення реєстраційних дій та надання інформації з Державного реєстру прав» викладено в новій редакції.
Так, згідно зі статтею 19 Закону:

Реєстраційні дії здійснюються в день реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

Державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться у строк, що не перевищує п’яти робочих днів з дня реєстрації відповідної заяви в Державному реєстрі прав.

Надання інформації з Державного реєстру прав у електронній формі здійснюється в режимі реального часу.

Відповідно до пункту 9 частини першої статті 2 Закону реєстраційна дія - державна реєстрація прав, взяття на облік безхазяйного нерухомого майна, а також інші дії, що здійснюються державним реєстратором у Державному реєстрі прав, крім надання інформації з цього реєстру.

Відповідно до частини першої та другої статті 34 Закону передбачено проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав, похідних від права власності у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону.

Також, цією статтею Закону плата (адміністративний збір) за проведення реєстраційних дій, залишилася незмінною.