.
Коли припиниться це неподобство в Миколаєві ?

Коли припиниться це неподобство в Миколаєві ?

mlp / 18.01.2023

Коли припиниться це неподобство в Миколаєві ?

Можливо ця замітка в даний воєнний період, як то кажуть, не на часі, але коли вчора проїздив по місту та побачив, як наразі масово знищуються дерева, не стримався і вирішив не відкладати на потім, а висловити свою думку прямо зараз. У нас після Перемоги буде дуже багато роботи по відновленню Миколаєва, але не хотілось щоби сьогодні, під приводом того, що головна увага населення та міської влади прикута на боротьбу з російським агресором, просто зараз, проводились негативні дії проти міста , її мешканців та знищували або шкодили майно громади, яким безумовно являються всі зелені насадження на вулицях та парках .
Вчені всіх континентів, екологи всього світу постійно б’ють в Набат попереджаючи людство про екологічні зміни на Землі, які виражені у швидкому підвищенню температури. Кожного року фіксуються рекорди які не притаманні нашій планеті за весь період спостереження за навколишнім середовищем.
Організація об’єднаних націй, провідні країни світу проводять десятки зустрічей, приймають програми для зменьшення впливу техногенного розвитку на екологію. Держави, які вже наразі стикнулись із підвищенням температури, приймають рішення як послабити негативний вплив цього явища на життєдіяльність своїх громадян. Вносяться зміни в будівельні норми та правила, змінюється початок роботи, коригується графік переміщення грузового автотранспорту, насаджуються нові зелені зони в містах і селищах, розширюється мережа фонтанів та освіжаючих душових «рамок», охороняють та відновлюють дерева на вулицях і так далі. Це дуже помітно в таких державах як Іспанія,Португалія, Турція, Франція.
Деякі зміни відбуваються і нашому місті, але на жаль не системно і тільки вибірково, коли органи місцевоі влади під тиском громадян змінюють схеми руху проїзду вантажних автомобілів, та час їх переміщення.
Маю надію, що швидше за все, і в нашому місті, яке вже має некомфортні літні температури для проживання, будуть розроблені та прйняті програми та рішення, направлені на зменьшення негативного впливу.
Для початку треба терміново прийняти програму « Про захист та відновлення зелених насаджень Миколаєва».
В цій програмі необхідно визначити перелік дій та правил які необхідно виконати та виконувати надалі для поліпшення умов проживання городян.
Програма повинна бути відомою для всіх громадян, що буде запорукою її виконання та впровадження. Самі жителі міста будуть надійними охоронцями зелених насаджень, та не дозволять знищення дерев внаслідок корупції, недотримання законів та здорового глузду.
Не повинно бути такого,
- коли в місті зрізають дерева для кращого фасаду торгових та інших нежитлових приміщень,
- коли зрізають дерева для нового будівництва, не відтворюючи при цьому нові пропорціональні по об‘єму насадження,
- коли під покровом ночі на дрова, вирізаються десятки дерев, яким не один десяток років,
- коли робітники приватних електропостачальних організацій, варварським чином обрізають дерева так, що на місці залишається лише зелений стовб, який ніколи не дає тіні в спекотний період.
Такого, як на цьому фото, більше не повинно повторюватись.



П.Л. МОЙСОЛ

04.03.2023
Задача держави повернути своїх громадян !!!
30.01.2023
Рецензія на військову тему…
23.01.2023
Кому війна, а кому …
18.01.2023
Коли припиниться це неподобство в Миколаєві ?
16.02.2022
Жилой дом, а по бумагам стройплощадка. Как новые ЖК переводят на промышленные тарифы.
08.02.2022
Что-то с цифрами не так...
07.02.2022
Очередные изменения влияющие на рынок недвижимости Украины.
12.01.2022
Инвестиции в недвижимость: как сохранить и приумножить.
27.12.2021
Сделаем пространство, в котором живем, удобным для всех.
22.12.2021
Жители города должны влиять на принимаемые решения.
| | | | - | | | | | |