.
Государственная комиссия ТЭБ и ЧС утвердила план введения режима чрезвычайной ситуации.

Государственная комиссия ТЭБ и ЧС утвердила план введения режима чрезвычайной ситуации.

mlp / 27.03.2020

Об этом сообщила пресс-служба Минрегиона.

25 березня 2020 року під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулось позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було затверджено план введення надзвичайної ситуації в регіонах України для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, Комісія доручила головам обласних та Київської міської держадміністрацій, керівникам органів місцевого самоврядування забезпечити визначення та маркування меж територій карантину, встановивши інформаційні знаки, таблички про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів; інформувати населення про впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів та належно облаштувати контрольно-пропускні пункти на в’їздах і виїздах в/із територій карантину, осередків спалаху інфекційної хвороби. Пропуск осіб, які залишають території карантину або в’їжджають у неї, здійснювати за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

Обмежити рух громадського транспорту, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення. Проводити дезінфекційні заходи у будівлях і спорудах, щоденну дезінфекцію проїжджої частини доріг, тротуарів.

Здійснювати контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. Входи, виходи і місця розрахунку мають бути позначені для забезпечення дотримання відвідувачами санітарно безпечних відстаней.

Обмежити пересування громадян на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України.

«В областях мають бути створені територіальні формування цивільного захисту із залученням громадських та волонтерських організацій. Тільки спільними зусиллями влада та суспільство може протидіяти поширенню небезпечної хвороби. Також дуже важливим є питання підтримки соціально вразливих категорій населення: осіб з інвалідністю, людей похилого віку. Ми маємо безліч прикладів по всій країні, коли громадяни підтримують одне одного, допомагають на побутовому рівні та ініціюють добрі справи. Свідомість та соціальна активність українців значно полегшує роботу всіх установ, органів влади та організацій, які організують протидію поширенню респіраторної хвороби COVID-19», – повідомив перший заступник голови Державної комісії з питань ТЕБ та НС, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Також за рішенням комісії усі заклади охорони здоров’я мають бути переведені на протиепідемічний режим, створені мобільні медичні бригади, які активно виявлятимуть і надаватимуть допомогу.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |