.
Чем поможет горсовет малому и среднему бизнесу Николаева.

Чем поможет горсовет малому и среднему бизнесу Николаева.

mlp / 18.03.2020

17 марта на пленарном заседании 56-ой сессии депутат В. Апанасенко напомнил о роли малого и среднего бизнеса в наполнении бюджета города.

По его словам, не у всех малых предприятий Николаева хватит «жировой прослойки», чтобы продержаться в условиях карантина. В Евросоюзе бизнесу запланировали финансовую поддержку. Поэтому Апанасенко предложил депутатам горсовета также подумать о финансовой помощи николаевским предпринимателям.

При обсуждении изменений в бюджете города планово-бюджетная комиссия рекомендовала департаменту финансов рассмотреть вопрос изменения арендной платы и налога на земельные участки коммунальной собственности.

Мэр А. Сенкевич отметил, что Верховная Рада приняла соответствующее решение. И дал поручение департаменту финансов, управлению земельных ресурсов, управлению коммунальной собственности подготовить соответствующее решение горсовета с датой от 1 марта 2020 года по льготам на оплату аренды земли и коммунального имущества.

В конце пленарного заседания депутатам раздали проект решения (s-du-044) «Про запобігання поширення на території міста иколаєва гострої респіраторної хвороби COVID-19».
Этим решением расширены и уточнены мероприятия карантинного характера, которые определены Распоряжением Николаевского городского головы от 16 марта №65р «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у місті Миколаєві, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19».

Депутат И. Дятлов сказал, что не все предприятия его выполняют, что увидел перед сессией горсовета. Кто же будет контролировать выполнение нормативных актов в Николаеве?

Мэр А. Сенкевич ответил, что создадут команду, которая будет контролировать работу предпринимателей. В горсовете окрестили ее «зондеркомандой». Ей поручат контролировать работу предпринимателей в период карантина. Как сказал мэр, кто нарушит, того лишать льгот по аренде, а также будут приняты меры административного воздействия в соответствии с действующим законодательством.

Проект решения (s-du-044) поддержали 39 депутатов.

В итоге с 17 марта до 3 апреля 2020 года на территории Николаева введены меры по обеспечению режима карантина.
В решении указано:
«Заборонити:

2.3 3 00 год. 01 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року роботу суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, торгівельних комплексів, автосолонів, груп тимчасових споруд, бізнес центрів з кількістю більше п’яти зареєстрованих суб’єктів господарювання, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення, крім роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту;

2.4 проведення будівельних робіт з брудними, пильними викидами;

2.5 з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 року до 3 квітня 2020 року:
- перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху;
- перевезення понад 10 пасажирів одночасно в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських автобусних маршрутах в режимі маршрутного таксі».

Поскольку проект раздали на пленарном заседании депутаты внесли уточнения:

- разрешена работа субъектов предпринимательской деятельности, которые реализуют корма для животных, питьевую воду для населения и автоматическую мойку машин;

- строительные работы с грязными и пыльными выбросами запрещаются, но только в многоквартирных домах населения Николаева.

Вечером 17 марта владельцы маршруток уже обсуждали целесообразность выхода их автомобилей на маршруты города.

СПРАВКА:

17 березня прийнят Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19)».

Зміни до Податкового кодексу України:
- не нараховується та не сплачується за період з 1 березня року по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності;
- не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, відповідно до статті 266 цього Кодексу за період з 1 березня по 30 квітня 2020 року об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб).

Порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених законом «Про захист населення від інфекційних хвороб», а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними захворюваннями тягне за собою накладення штрафу на громадян у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 тис. до 34 тис. грн), на посадових осіб - у розмірі від двох до десяти тисяч НМДГ (від 34 тис. до 170 тис. грн).

Инвестор.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |