.
Минюст расширит функции нотариусов и государственных исполнителей.

Минюст расширит функции нотариусов и государственных исполнителей.

mlp / 05.03.2020

Наразі керівництво держави вживає активних заходів задля вдосконалення послуг, які надаються Мін’юстом.

Начальник Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Кирило Міненко прокоментував «Судово-юридичній газеті», які саме проекти планує запровадити відомство.
«Із цікавих нововведень, що плануються - це розширення функцій нотаріусів стосовно реєстрації та розірвання шлюбу. Також планується встановити активну взаємодію державних виконавців з реєстрами: тобто, по системній взаємодії між банком та Державною виконавчою службою, державний виконавець зможе накласти арешт на майно боржника. Це буде спонукати боржника виконувати зобов’язання, щоб кредитор отримав ті кошти, на які він має право, за рішенням суду, або за договором, якщо наприклад був виконавчий напис нотаріуса. Ми працюємо над тим щоб коло банків було розширено, наразі ми спілкуємось з Національним банком України, щоб запровадити таку систему як на державні банки так і на комерційні банки в обов’язковому порядку», — зазначив Мінінеко.

Міненко розповів про проект, який надасть реєстраторам можливість реєструвати в системі Мінюсту судові рішення. «Додатково, ще є проекти стосовно реєстрації рішень суду реєстраторами в системі Міністерства юстиції, і обміну документами між судовою адміністрацією та Мінюстом. Тобто є рішення суду - воно автоматично попадає реєстратору, реєстратор автоматично його виконує і реєструє. Ця процедура буде відбуватись максимально автоматизовано, через шляхи взаємодії між судовою гілкою влади та виконавчої гілки в особі Міністерства юстиції України. На даний момент державних реєстраторів в системі Мінюсту немає, тому пропонується встановити невелику категорію реєстраторів, для того щоб максимально швидко вирішувати проблеми стосовно виконання рішень суду, в момент їх реєстрації».

Міністерство юстиції знову планує повернути до переліку суб’єктів Державної реєстрації органи юстиції.
Зокрема, законопроектом №2803 «Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з впорядкуванням діяльності у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень та у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» передбачається виключення районних державних адміністрацій з числа суб’єктів державної реєстрації, делегування частини повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу посадовим особам Міністерства юстиції України та/або його територіальним органам. До таких повноважень пропонується, зокрема віднести проведення державної реєстрації та інших реєстраційних дій на підставі судових рішень, що набрали законної сили.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |