.
Право бесплатно получить земельный участок на Николаевщине превращается в долговременную бюрократическую полосу испытаний.

Право бесплатно получить земельный участок на Николаевщине превращается в долговременную бюрократическую полосу испытаний.

mlp / 25.02.2020

Об этом сообщается на сайте Николаевского облсовета.

Право на безкоштовне отримання громадянами України землі закріплено законодавчо. Так само, відповідно до Постанови Уряду від 2014 року, кожен учасник антитерористичної операції має право на власну земельну ділянку. Згідно з Конституцією України та Земельним кодексом кожен громадянин має право на забезпечення власною землею різноманітного призначення – земельний пай, ділянка для ведення сільського господарства, садівництва, будівництва житлового будинку, дачі або гаражу.

На перший погляд в теорії все виглядає гарно. Однак, практична реалізація законодавчо закріпленого права, перетворюється на довготривалу бюрократичну смугу випробувань з безліччю перешкод. На жаль, в Миколаївській області не стали винятком учасники бойових дій на Сході України, дружини і матусі загиблих бійців.
Такий сумний висновок напрошується сам собою після аналізу звернень, які надходять радникові голови Миколаївської обласної ради Вікторії Матієнко та її зустрічей-прийомів громадян, здійснених у відрядженні в районах області.

Як правило, усі заявники нарікають, на їх думку, дуже складну процедуру. По-друге, в багатьох випадках у задоволенні законних вимог людям відмовляють без пояснення причин. Говорять і про гальмування процесу представниками влади на місцях.
Чергова заява надійшла Вікторії Матієнко 24 лютого. По допомогу у земельному питанні звернулася Віра Михайлівна Кузьменко. Ось вже протягом трьох років мати загиблого під час захисту країни Кузьменка Олександра Сергійовича безрезультатно намагається отримати 2 гектари землі. Щоразу для відмови знаходяться причини. Для подальшого розгляду питання і реагування Віра Михайлівна написала заяву на адресу голови Миколаївської обласної ради Вікторії Москаленко.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |