.
Климатологи рассказали украинцам, какую погоду можно ожидать в 2020 году.

Климатологи рассказали украинцам, какую погоду можно ожидать в 2020 году.

mlp / 13.02.2020

Информацию представили сотрудники Украинского гидрометеорологического института.

Ученый-климатолог, научный сотрудник Светлана Краковская сказала: «Звичайно, у нас ставатиме все спекотніше. Осінь має всі шанси продовжитися до Нового року, а, можливо, й далі. У той же час, березень у нас може бути холоднішим від норми. Як не крути, але взимку у нас короткий день, ми охолоджуємося. Цей максимум охолодження тепер, переважно, припадає на березень».
При этом отметила, что их методы прогнозирования построены на статистических методах прошлого, когда система находилась в постоянном состоянии и можно было рассчитать с большей вероятностью. Сейчас система меняется очень быстро и буквально, каждый год имеем что-то новое.

На вопрос, что может ожидать в будущем, Краковская ответила:
«В реальності ми матимемо справу зі значними температурними коливаннями, коли в окремі літні дні у нас буде перевищення температури на 10 і більше градусів… До середини століття ми будемо мати більше 40 градусів по всій території України. При цьому у нас буде менше опадів у південній Україні, що призведе до опустелювання».

Ее коллега по институту Вера Балабух сказала, что уже сейчас в Украине наблюдается сразу несколько видов засух - атмосферная, почвенная, гидрологическая и уже говорят о геологической, когда влаги не хватает в верхних горизонтах почв, т.е. исчезает вода в колодцах.

Краковская дополнила:
«На півдні ми будемо мати проблеми з підвищенням рівня моря. З огляду на те, що на березі моря знаходиться значна кількість промислових підприємств, це може призвести до потрапляння шкідливих речовин у навколишнє середовище….
Буде також погіршуватися якість повітря. Ми вже мали проблеми із задимленістю і викидами в містах. У нас ростиме так звана антициклональна погода з великою кількістю тихих днів. Відповідно, в повітрі накопичуватиметься велика кількість забруднюючих і шкідливих речовин.
Погіршає також якість води. Буде продовжувати зменшуватися водність річок. У північній частині країни збільшиться інтенсивність опадів.
У той же час відбуватиметься зміна рослинності.
Відбуватиметься також зростання кількості лісових пожеж.
В цілому, кількість екстремальних погодних явищ тільки зросте».

По материалам: vsviti.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |