.
В Николаеве начался тренинг «Розпочни свою справу» для ветеранов АТО-ООС и вынужденно перемещенных лиц.

В Николаеве начался тренинг «Розпочни свою справу» для ветеранов АТО-ООС и вынужденно перемещенных лиц.

mlp / 10.02.2020

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Заступник директора департаменту економічного розвитку Діна Шевченко 10 лютого розповіла, що Миколаїв є учасником субпроєкту «Нові можливості адаптації внутришньо переміщених осіб та ветеранів АТО», який реалізується в рамках гранту Світового банку «Подолання наслідків конфлікту, пілотний проєкт з відновлення та розбудови спроможностей». Цей грант є комплексним. Крім бізнес-тренінгів, він передбачає створення Міського центру підтримки ВПО та ветеранів АТО, закупівлю медичного обладнання, проведення психологічної та психотерапевтичної роботи. В рамках субпроєкту заплановано проведення низки спеціалізованих заходів.
Щоб навчити миколаївців успішно вести бізнес, для них проведуть 20 тренінгів «Розпочни власну справу». На них чекають 16 тренінгів «Ласкаво просимо на роботу!». Це навчальні заняття, спрямовані на, зокрема, успішну адаптацію їх учасників у нових умовах, вироблення ефективної стратегії на ринку праці, планування нових цілей та визначення ресурсів, що є рушійною силою для життєвих та професійних досягнень. Як поінформувала Діна Шевченко, тренінги триватимуть до 22 травня.

Директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко зазначив, що міською радою ухвалено рішення про створення комунальної установи «Міський центр підтримки вимушено переміщених осіб та ветеранів АТО». Наразі триває будівництво нової будівлі, де буде розміщено цей заклад, і планується, що цього року він розпочне свою роботу.

Голова Миколаївської філії громадської організації «Українська асоціація інвалідів АТО» Ілля Шполянський наголосив на тому, що в місті ведеться активна робота, спрямована на підтримку ветеранів АТО. Зокрема, вже кілька років поспіль їм надається допомога на відкриття власної справи. Нещодавно миколаївці-ветерани АТО пройшли навчання в Київській школі економіки та отримали від Посольства США в Україні міні-грант на запуск власного бізнесу. Він вручив відповідні сертифікати.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |