.
Будут ли в городе Николаеве снижены тарифы на тепло?

Будут ли в городе Николаеве снижены тарифы на тепло?

mlp / 27.12.2019

Депутат Е. Киселева 26 декабря в большом зале Николаевского горсовета обратилась к городскому голове с вопросом, который «волнует всех».

Она напомнила мэру, что СМИ информировали о заявлении премьер-министра А. Гончарука, что «есть возможность снижать тарифы на тепло». И предложила мэру, чтобы в первых числах января довели до депутатов и горожан информацию – «будут ли в городе Николаеве снижены тарифы на тепло, если у нас такая возможность, и если такой возможности нет, то почему?»
«Тепло и цены на тепло в платежках это самый важный момент после Нового года», - считает депутат.

Мэр уточнил: «От кого вы хотите получить информацию, от премьер-министра?»

«Не может это вопрос подвиснуть в воздухе», - уточнила Е. Киселева.

В ответ от мэра прозвучало: «Дякую».

P.S.

24.12.2019г. принято и уже обнародовано Постановление Кабмина № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу».

Им правительство внесло изменения в свои ранее принятые постановления:

1) від 21 липня 2005р. № 630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» (пункт 50 – «У разі зміни для виконавця протягом опалювального сезону ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що використовується для виробництва теплової енергії та надання послуг з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води, виконавець відповідних послуг може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для споживачів»);

2) від 3 жовтня 2007 р. № 1198 щодо Правил користування тепловою енергією (пункт 47. – «У разі зміни для теплопостачальної організації протягом опалювального сезону ціни природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), що використовується для виробництва теплової енергії, теплопостачальна організація може прийняти рішення щодо зміни розміру нарахувань за спожиту теплову енергію для споживачів».

Постановлением определено:

«у разі прийняття теплопостачальною організацією (виконавцем послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води споживачам у зв’язку із зміною для них ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/20 року (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування та розподілу природного газу, торговельної надбавки (націнки) постачальника), відповідні зміни (починаючи із нарахувань за грудень 2019 р.) відображаються щомісяця у платіжних документах споживачів, надісланих у місяці, що настає за розрахунковим періодом;

про прийняте рішення щодо зміни розміру нарахувань за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води теплопостачальна організація (виконавець послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води) інформує споживачів шляхом розміщення інформаційного повідомлення (з наведенням відповідних обґрунтувань) на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на власному веб-сайті».

Глава Минрегиона А. Бабак говорила, что к ней обращались представители местных органов власти с просьбой использовать часть сэкономленных средств не на снижение тарифов, а на повышение зарплат. Она разъяснила, что эти вопросы будут решаться не раньше мая 2020 года, по окончании отопительного сезона. Тогда же возможен и перерасчет тарифов на тепло за октябрь и ноябрь 2019 года. Переплату потребителям не вернут, а зачтут в счет оплаты за следующий период.

Инвестор.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |