.
Руководство муниципальных органов Украины озабочено закрытостью подготовки изменений в Конституцию Украины. В том числе мэр Николаева.

Руководство муниципальных органов Украины озабочено закрытостью подготовки изменений в Конституцию Украины. В том числе мэр Николаева.

mlp / 19.12.2019

На сайте Ассоциации городов Украины представлено совместное заявление главы городских, поселковых, сельских советов и председателей ОТГ.

В частности, в нем указано:
«Маючи на меті привернути увагу Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, послів країн великої сімки в Україні, представників ЄС в Україні та інших міжнародних інституцій, а також широкої громадськості до загроз для місцевого самоврядування і демократії в цілому, які містяться в проекті Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» №2598, внесеному 13 грудня 2019 року Президентом України як першочерговий,
висловлюємо стурбованість з приводу закритості процесу підготовки цього законопроекту (без участі представників органів місцевого самоврядування, їх асоціацій, організацій громадянського суспільства та широкого кола експертів) та закликаємо:
- не допустити поспішного голосування за законопроект №2598;
- провести широкі дискусії та професійні консультації для напрацювання спільних пропозиції до проекту конституційних змін щодо децентралізації з урахуванням думки лідерів місцевого самоврядування та експертів».
Руководство местных органов власти считает, что «запропоновані законопроектом №2598 зміни, порівняно з чинною Конституцією України, містять ознаки централізації влади, звужують статус органів місцевого самоврядування та надмірно розширюють контрольні повноваження держави в особі префектів та Президента».

В итоге они обращаются к Президенту Украины «з проханням ініціювати створення відкритого майданчика, де всі зацікавлені сторони зможуть висловити аргументовані позиції з метою спільного доопрацювання проекту змін до Конституції щодо децентралізації та приведення його у відповідність до демократичних цінностей».

Среди 73 подписантов Совместного заявления от Николаевщины есть подпись только городского головы Первомайска Л. Дромашко. А также создателя «Агентства развития Николаева» и помощника мэра Николаева Руслана Рохова. В списке подписавших он представлен, как эксперт по вопросам децентрализации, основатель и руководитель Школы Мэров.

Мэр Николаева А. Сенкевич, комментируя это заявление, сообщил: «Меня на последнем собрании не было, я просто физически подписать не смог, но я полностью поддерживаю позицию Ассоциации городов Украины и заявляю об этом публично» .

Инвестор.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |