.
Минрегион планирует иметь план постепенного внедрения ВІМ-технологий в строительстве.

Минрегион планирует иметь план постепенного внедрения ВІМ-технологий в строительстве.

mlp / 11.12.2019

Об этом сказала министр развития общин и территорий Украины Алена Бабак на научно-технической конференции «Новые технологии в строительстве. ВІМ. Опыт и перспективы внедрения строительных информационных технологий».

«У 2020 році Мінрегіон планує скласти план поступового впровадження в українські реалії ВІМ-технологій у будівництві. Також будемо розглядати можливість впровадження інформаційного моделювання в будівництві у проектах, замовником яких буде держава», - повідомила міністр. Про що інформує прес-служба Мінрозвитку.

Наступного року кошти Державного фонду регіонального розвитку в першу чергу будуть спрямовані на реалізацію проектів розвитку регіонального рівня. Міністр очікує, що серед проектів тергромад буде будівництво сучасного перинатального центру, лікарні, туристичного комплексу. «Такі проекти можуть стати пілотними щодо можливого впровадження інформаційного моделювання в будівництві. І хоча наразі є певні складнощі з уведенням ВІМ, нам би хотілось спробували протестувати їх», — сказала А. Бабак.
Наступного року у держбюджеті передбачено 4,3 млрд. грн. на термомодернізацію будівель, понад 12 млрд. грн. - на проекти регіонального розвитку. «Надзвичайно складно визначити доцільність та оптимальність витрачання державних коштів на ті чи інші проекти, бо в нас не використовується такі сучасні технології, як ВІМ», — зазначила вона.
30 листопада Мінрозвитку, Офіс ефективного регулювання (BRDO), Асоціація «УЦСБ», «Міждержавна Гільдія інженерів-консультантів», Конфедерація будівельників України та ініціативна група UA BIM Task Group підписали Меморандум «Дорожня карта впровадження інформаційного моделювання будівель (ВІМ) при створенні об’єктів будівництва, об’єктів архітектури».

BIM (Building Information Model) - це процес оптимізації проектування і будівництва. Це цифрове представлення фізичних і функціональних характеристик будівельного об’єкта, що створює інформаційний ресурс цього об’єкта для спільного використання та формує основу для прийняття рішень протягом його життєвого циклу.

08.03.2023
Зі свя'том весни
26.02.2023
За скільки можна купити квартиру в Одесі
10.02.2023
Суспільство все бачить…
20.01.2023
Підприємці Миколаєва повертають місто до життя.
15.01.2023
Прийняття законопроекта №5655 загрожує Миколаєву.
12.01.2023
Війна пришвидшила дитжиталізацію
08.01.2023
Морегосподарьский комплекс Миколаєва -не працює.
31.12.2022
З Новим Роком
23.02.2022
Бизнесу могут уменьшить налоговую нагрузку: Президент инициирует программу экономического патриотизма.
23.02.2022
Новый собственник жилья не обязан возвращать долги за предыдущего собственника – разъяснение.
| | | | - | | | | | |