.
Глава Николаевского облсовета получила право награждать «Крестом Святого Николая».

Глава Николаевского облсовета получила право награждать «Крестом Святого Николая».

mlp / 12.10.2017

46 из 50-ти зарегистрировавшихся на 16-ой сессии облсовета поддержали решение «Про встановлення відзнаки Миколаївської обласної ради».

В Положении указано, что награда устанавливается «з метою відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, військовослужбовців сил цивільної оборони, волонтерів, інших осіб за особисту мужність, самовідданість та героїзм, виявлені під час виконання завдань у ході антитерористичної операції, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для життя, за особливі заслуги у справі захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та ліквідацію їх наслідків».
Награждаются граждане Украины, и только один раз.

Нагрудный знак «Крест Святого Николая» «має форму хреста жовтого кольору на м’якій колодці зі стрічки загальним розміром 105х40 мм. Розмір хреста 40х40 мм, на розбіжні сторони хреста нанесено прозору емаль синього кольору, зверху на хрест накладено об’ємну золоту архієрейську митру на схрещених золотих посохах як символіку Миколаївської області. На зворотному боці хреста розміщено: зверху – Державний Герб України, посередині хреста напис «ХРЕСТ СВЯТОГО МИКОЛАЯ», в нижній частині - місце для порядкового номера, який наноситься лазером».

Документы о награждении знаком отличия будет рассматривать Комиссия, созданная распоряжением председателя облсовета.
Решение о награждении знаком отличия принимает председатель областного совета путем издания соответствующего распоряжения.

Для реализации этого решения депутаты внесли изменения в Программу развития местного самоуправления в Николаевской области на период до 2018 года – «3.7. Изготовление отличий Николаевского областного совета -«За заслуги перед Николаевщиной», «Крест Святого Николая». Организация вручения наград в соответствии с положениями, утвержденными решениями областного совета».

По мнению ряда депутатов, новая награда была инициирована губернатором.

Для сравнения напомним, что согласно решения Николаевского горсовета № 12/4 от 12.06.2003 г. «Про затвердження Положень про міські відзнаки й почесні звання міста Миколаєва» наиболее отличившихся награждают Знаком «Почетный гражданин города Николаева». Он изготовляется из серебра 916 пробы.
Награжденные имеют право получение льгот – «першочергове отримання житла в м.Миколаєві; плату за житлово-комунальні послуги в розмірі 50 відсотків у межах санітарної норми (21 квадратний метр та 10,5 квадратних метрів, поділених на всіх членів сім'ї); на 50% оплати за телефон, природний газ за діючими санітарними нормами; охоронну сигналізацію, оплату 75 квт. годин за електроенергію; безкоштовний проїзд у міському транспорті (трамвай, тролейбус, автобус), крім таксі; позачергове придбання квитків до театрів, кінотеатрів, а також на культурно-масові заходи в закладах культури міста. Міська рада може призначити персональну щомісячну надбавку з міського бюджету до пенсії в розмірі 10 неоподаткованих мінімумів незалежно від місця його проживання».


Инвестор.

| | | | - | | | | | |