.
Как наиболее эффективно формировать туристические услуги и выстраивать для людей инфраструктуру качественного отдыха на Николаевщине.

Как наиболее эффективно формировать туристические услуги и выстраивать для людей инфраструктуру качественного отдыха на Николаевщине.

mlp / 08.08.2017

7 серпня в облдержадміністрації відбулось обговорення концепції просування Миколаївщини як туристичного регіону України, повідомила прес-служба МОДА.

На зустрічі під головуванням заступника голови ОДА Віталія Кіндратіва були присутні Тетяна Тимошенко (голова Всеукраїнської федерації роботодавців у сфері туризму України), Євген Радченко (директор Центру розвитку державно-приватного партнерства), керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, представники місцевої влади, зокрема Очаківського району та Коблевської ОТГ.

«Сьогодні ми обговорюємо, як найбільш ефективно формувати туристичні послуги, як вибудовувати для людей інфраструктуру якісного відпочинку – від цього залежить дуже багато. Ми подивимось, які кроки нам зараз потрібно здійснити, щоб вже наступного туристичного сезону вийти набагато сильнішими, привабливішими та конкурентоспроможними», - зазначив заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Віталій Кіндратів.

Тетяна Тимошенко зазначила, що Миколаївській області необхідно виробити системний підхід до формування комплексного туристичного продукту. «Що таке сучасний туризм – це коли одним дотиком до клавіатури людина купує собі туристичний пакет. До нього входитимуть і трансфер, організація проживання, харчування, конкретна туристична програма та різні івенти».

Особливу увагу учасники зустрічі приділили "Європейській системі показників туризму" (ETIS) – це система своєрідних індикаторів, що застосовуються для аналізу всіх туристичних напрямків. Це, в свою чергу, заохочує використовувати більш інтелектуальний підхід до планування туризму.

«Туристичні напрямки все частіше залучаються для вирішення соціальних, культурних, економічних та екологічних проблем. Щоб допомогти виміряти їх ефективність Європейська комісія розробила "Європейську систему показників туризму" (ETIS). Ця система індикаторів являє собою як інструмент цільового управління об’єктами туризму, так і систему моніторингу для збору даних і більш детальної інформації про стан туристичної галузі, про загальний сталий розвиток тих територій. Окрема ланка цієї системи – інформаційна, вона є корисною і для органів влади, і для туристичних підприємств, туроператорів, та всіх, хто працює у сфері туризму», - прокоментував Віталій Кіндратів.

| | | | - | | | | | |