.
«Слушайте новости, но не применяйте это на себя», - рекомендует Н. Ефремова.

«Слушайте новости, но не применяйте это на себя», - рекомендует Н. Ефремова.

mlp / 02.08.2017

1 августа «Николаевские известия» представили интервью с начальником Главного управления Пенсионного Фонда Украины в Николаевской области, заслуженным экономистом Украины Натальей Ефремовой.

Она ответила на ряд вопросов, в том числе относительно анонсированного повышения пенсий осенью текущего года.

В частности она рассказала: «Недавно телефонує жіночка і каже: «По телебаченню показували, що той, хто отримує пенсію 1400 гривень, з першого жовтня буде отримувати 3500 гривень, я теж так буду отримувати?»
Шановні громадяни, я прошу вас, слухайте новини, але не застосовуйте це на себе. Скажу вам одне: такого не буде, а буде розрахунок кожного з його страхового стажу, або із заробітної плати.

У більшості наших пенсіонерів призначена пенсія до 2008 року, а це — заробітна плата 1197 гривень. На сьогодні, з першого жовтня буде всім перерахована пенсія із середньої заробітної плати 3764,40 гривні, це суттєве зростання.
При цьому не зберігається коефіцієнт страхового стажу, той, який в період, приблизно, з 2008-09 року був застосований постановою Кабінету Міністрів і штучно збільшений. Тобто, стаж кожної людини збільшився на коефіцієнт 1,35. Держава пропонує повернутися до того страхового і трудового стажу, який людина собі напрацювала. Якщо людина має стаж 30 років, то будемо із цього вираховувати та нараховувати пенсію.
В Україні 12 мільйонів пенсіонерів з них лиш 5,6 мільйонів буде мати збільшену пенсію.
В Миколаївській області цивільних пенсіонерів 307 тисяч і 119 тисячам із них пенсія не буде збільшена.
Це відбуватиметься у зв’язку з тим, що зменшиться коефіцієнт, у когось не додався стаж, а у когось інші пенсії, не тільки загальнообов̕ язкова. Іноді виникає ситуація, коли, наприклад, пенсіонерам, які працювали на державній службі, краще перейти на загальнообов̕язкову, тому що вона буде вищою при пенсійному страхуванні. Ми пропонуємо перейти з одного виду на інший вид пенсії.
На сьогодні законом передбачено, що ПФ одразу буде сплачувати ту більшу пенсію, але після того, як повідомимо людину, яка може обрати самостійно вид пенсії. Хочу попередити всіх, у кого таке буде: ми не будемо позбавляти вас статусу державної служби, це можна зробити лише після рішення суду. Ми в свою чергу лише пропонуємо більший розмір пенсії, але якщо ви відмовитеся, то прийдете до ПФ напишете заяву і повернетеся до пенсії із меншим розміром».

| | | | - | | | | | |