.
Завдяки вжитим правоохоронними органами заходам координаційного характеру покращено криміногенну ситуацію на Миколаївщині.

Завдяки вжитим правоохоронними органами заходам координаційного характеру покращено криміногенну ситуацію на Миколаївщині.

mlp / 21.07.2017

Про це повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Скоординовані заходи правоохоронних органів Миколаївської області по боротьбі зі злочинністю дають позитивні результати. Так, упродовж 6 місяців поточного року зменшилась кількість зареєстрованих кримінальних правопорушень на 5 % (з 22486 до 21354).
У вказаний період відбулось зменшення кількості злочинів проти власності на 27,5 %, з них вимагань на 31,3 %, шахрайств на 33,3 %, крадіжок на 28,1 %, грабежів на 44,8 %.

Суттєво покращилась ситуація з виявлення злочинів у сфері обігу наркотичних засобів. Так, кількість облікованих кримінальних правопорушень у вказаній сфері, пов’язаній зі збутом наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів збільшилась на 79,2 %.

Відбулося значне збільшення кількості зареєстрованих злочинів у сфері службової діяльності на 69,6 % (по державі лише +22 %).

Натомість, вжиті правоохоронними органами області заходи сприяли зменшенню кількості особливо тяжких кримінальних правопорушень на 41,3 % та тяжких кримінальних правопорушень на 9,8 %.
Більш ніж удвічі зменшилося число вбивств (з 41 до 18). Кількість вчинених тяжких тілесних ушкоджень зменшилась з 52 до 31.

Зберігається тенденція до підвищення рівня розкриття кримінальних правопорушень, який є вищим від середнього показника по Україні та становить 42,6 % за остаточними результатами досудового розслідування (по державі - 33,9 %) та 46,6 % з числа розслідуваних у звітному періоді, у яких особам оголошено підозру (по державі - 37,6 %).
Крім того, упродовж І півріччя 2017 року у провадженні територіальних органів поліції перебувало 41 191 кримінальне провадження, з яких закінчено 17 045 (порівняно з І півріччям 2016 року - 12 528, що на 36,1 % більше). Збільшилась кількість скерованих до суду обвинувальних актів з 1 489 стосовно 1 679 осіб упродовж І півріччя 2016 року до 1 981 акту стосовно 2 196 осіб за аналогічний період звітного року, що на 33 % більше, ніж торік.

Ужиті скоординовані заходи, принципова позиція та наполегливість правоохоронців регіону сприяли скеруванню до суду обвинувальних актів у ряді актуальних резонансних кримінальних проваджень.

Проведено об’ємну та кропітку роботу у сфері боротьби з торгівлею людьми. Викрито та припинено діяльність міжнародного каналу по торгівлі людьми, організованого мешканкою міста Миколаєва, яка займалась вербування та переміщення громадянок України через Державний кордон України до Республіки Кіпр з використанням їх уразливого стану для подальшої сексуальної експлуатації.

У поточному році правоохоронцями виявлено 4 злочинних угрупування, котрі вчиняли кримінальні правопорушення загально-кримінальної спрямованості, за якими завершено досудове розслідування із скеруванням до суду 4 обвинувальних актів стосовно 15 осіб.

Саме узгодженість дій правоохоронних органів й сприяє результативній протидії злочинності на Миколаївщині.

| | | | - | | | | | |