.
Вопросы, которые могут быть включены в раздел «Разное» на сессии Николаевского облсовета.

Вопросы, которые могут быть включены в раздел «Разное» на сессии Николаевского облсовета.

mlp / 19.07.2017

В. Москаленко подписала 17 июля Распоряжение №141-р о созыве 14-й внеочередной сессии Николаевского областного совета VII созыва. Она назначена на 27 июля в 10:00 в сессионном зале областного совета.

На сайте облсовета обнародовано 26 проектов решений. В Распоряжении В. Москаленко указаны 10 проектов решений об изменениях в областной бюджет, в Программы соцзащиты, образования, профилактики преступности, территориальной обороны, развития автодорог, решения кадровые, недвижимости и в конце «Разное».

Возможно, что в число «Разное» отнесли следующие проекты решений сессии.

Первый - «Об урегулировании условий оплаты труда председателя областного совета, заместителей председателя областного совета». Он приводит в условия оплаты труда руководства облсовета в соответствии с изменениями внесенными постановлением Кабинета Министров Украины от 24 мая 2017 № 353.

Депутатам предлагается установить им «надбавку за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років».
Также ежемесячно за «високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи» осуществлять премирование главы облсовета в размере 90% от должностного оклада и всех надбавок, первого заместителя главы облсовета – 50%, а заместителя главы облсовета – 40%.
Плюс к этому разрешается премирование руководства облсовета «до державних та професійних свят, ювілейних дат у розмірі, що не перевищує середньомісячну заробітну плату в межах затверджених видатків на оплату праці».
И наконец, выплачивать им материальную помощь «на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань у розмірі не більше, ніж середньомісячна заробітна плата».
Эти условия оплаты труда вводятся «задним числом», т.е. с 26 мая 2017 года.

Напомним, что Постановлением Кабмина №353 от 24.05.2017 г. должностной оклад председателя облсовета установлен в 11000 грн, первого зама – 9850 грн., заместителей – 8850 грн.

Второй - Поддержать Обращение депутатов Николаевского областного совета к Кабинету Министров Украины и Государственного концерна «Укроборонпром» по решению вопроса погашения задолженности по заработной плате работникам государственного предприятия «Судостроительный завод им. 61 коммунара».

В нем сказано, что «депутати Миколаївської обласної ради та громадськість стурбовані ситуацією, щодо стрімкого зростання заборгованості із заробітної плати працівникам державного підприємства «Суднобудівний завод ім. 61 комунара», що є грубим порушенням конституційних та трудових прав громадян України».
На 1.06.2017 г. долг по зарплате – 53,4 млн. грн. или. 55,2% от общего долга всем работникам области. Численность работников, не получивших зарплату, 629 лиц. За год долги выросли на 36,8 млн. грн. или на 220,9%. Среди основных причин указали недостаточность заказов (дефицит предложений на строительство и ремонт судов).
В заключении указано: «Враховуючи вищезазначене, беручи до уваги нагальність та соціальну важливість питання щодо захисту конституційних прав працівників державного підприємства «Суднобудівний завод ім. 61 комунара», депутати обласної ради наголошують на необхідності вжиття з боку центральних органів влади належних організаційно-правових заходів щодо вирішення питання з виплати заборгованості із заробітної плати в Миколаївській області на означеному вище підприємстві».

Третий - «Про Звернення депутатів Миколаївської обласної ради до Прем’єр Міністра України Гройсмана В.Б., Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до маршрутного коридору ремонтно-відновлювальних робіт на автомобільній дорозі «Львів - Тернопіль – Хмельницький – Вінниця- Умань - Одесса – Миколаїв».
Его суть в следующем:
"Вищезазначене прохання зумовлено тим, що ділянку автомобільної дороги загального користування державного значення (міжнародна дорога) М-14 (Е-58) "Одеса – Миколаїв – Новоазовськ", км.55+550-км129+168 протяжністю 73,6 км (в межах Миколаївської області) відремонтована у 2010-2011 роках (на її ремонт було витрачено майже 210 млн. грн бюджетних коштів) та наразі вона знаходиться в задовільному стані й не потребує проведення суттєвих ремонтних робіт. На нашу думку, за доцільне було б спрямувати кошти з державного бюджету на маршрутне сполучення "Кропивницький – Миколаїв", що співпадає з автомобільною дорогою державного значення Н-14 "Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв", км 153+196- км 235+614 загальною протяжністю 82,4 км, яка знаходиться у вкрай незадовільному стані, у тому числі аварійний міст через балку Богодушна на ділянці км 161+922".

Инвестор.

| | | | - | | | | | |