.
Что сделал, чего добился председатель Николаевской облгосадминистрации почти за год своего руководства.

Что сделал, чего добился председатель Николаевской облгосадминистрации почти за год своего руководства.

mlp / 10.07.2017

Об этом на телеканале ZIK в программе «HARD с Влащенко» рассказал Алексей Савченко.

Экономическое развитие региона.

А. Савченко розповів, що «дійсно, з дорогами є проблема».
За Партії регіонів очільники адміністрації побудували дві дороги. Решта доріг не будувалася взагалі, чи будувалися маленькими дільницями. У минулому році взагалі програма будівництва доріг була завалена.
Говорячи про гроші, які надходять завдяки митному експерименту, він сказав: «Ми маємо сьогодні перевиконання плану на 104 мільйони гривень – це за минулий місяць… Тому ми маємо по дорогах приблизно 900 мільйонів у цьому році». За його словами, окремі дороги розпочинають будувати з 1 липня, а окремі – із 1 серпня.

Савченко вважає нонсенсом, «тобто складається тупик» - коли облавтодору потрібно спочатку покласти акт виконаних робіт, а потім отримати гроші для будівництва. Також розповів, що на базі облдержадміністрації він створив комунальне підприємство, завданням якого є створення проектів, технагляд і будування доріг відповідної якості.

«У нас сьогодні є десь 7 мільярдів гривень зборів, які Адміністрація морських портів збирає із всіх портів у Миколаївській області. Але у мене в області нічого не залишається. Усі ці гроші підіймаються до Києва. Тому я звернувся до наших депутатів, звернувся до фракції Блоку Петра Порошенка. Я хочу об’єднати Херсонську, Одеську області, повністю південь країни, для того, щоб ми створили єдиний законопроект, в якому Адміністрація морських портів повинна бути у розрізі кожної окремої області і залишати 10 відсотків на утримання та розбудову інфраструктури», – заявив Олексій Савченко.
Цей закон повинен надати повноваження голові облдержадміністрації призначати або звільняти людей. Зараз керівники портів опосередковано підпорядковані Мінінфраструктури, а підпорядковані АМПУ, яка «самостійно приймає рішення, кого призначати, а кого звільняти» незважаючи на думку чи пропозицію облдержадміністрації та громадськості. Савченко наголосив, що він не може констатувати факту співпраці Миколаївської ОДА із Адміністрацією морських портів України.

Коментуючи питання боргів із виплати зарплати у регіоні, Савченко розповів, що Миколаївщину тягнуть до низу 61-й завод комунарів та Миколаївський бронетанковий завод які належать «Укроборонпрому», і завод «Океан».
Голова Миколаївської ОДА дав коментар розмовам, що він підтримав пропозицію Укроборонпрому стосовно припинення роботи суднобудівного заводу та будівництва на його місці культурно-розважального центру. «Це якась маячня. Це навіть не чутки, а вигадки якоїсь неосвіченої людини, яка зовсім не володіє інформацією», – пояснює Савченко. Для цього потрібно на законодавчому рівні прибрати мораторій, що накладений на всі об’єкти оборонного комплексу, адже сьогодні їх відчуження та передача заборонені.
За словами О. Савченко, завод 61 комунара не працює, як і не працював, коли він зайняв посаду голови облдержадміністрації. «Всі питання щодо того, чому він не працює, потрібно задавати саме керівництву Укроборонпрому. Я пропонував їм, що ми можемо об’єднати зусилля, деякі приміщення здавати в оренду, щоб ми могли бодай виплачувати зарплатню колективу, який там працює», – розповів Савченко. На його думку, зробити там розважальний центр неможливо, але «ми можемо лише переінтегрувати цей завод, розпочати там, наприклад, виготовлення двигунів або чогось іншого».
«Сьогодні, як я бачу, це підприємство нікому не потрібне», – вважає голова ОДА.

Криминогенная обстановка.

Голова ОДА розповів: «Сьогодні, практично за увесь період, відколи я працюю у Миколаївській області, ми маємо розкриті усі резонансні злочини, які були скоєні відносно наших активістів та інших людей та інших питань, які мали системний характер».

З його коментаря раніше у Миколаєві продаж наркотиків відбувався абсолютно відкрито. Сьогодні випадки теж є, але тепер уже борються системно и накрили три серйозні нарко - притони. Було заарештовано багато людей, серед яких співробітник поліції, який все «кришував», жінка «наркобарон». Савченко повідомив, що раніше питаннями незаконного розповсюдження наркотиків в Миколаївській області займався департамент, який знаходиться в Одесі. Тому він звернувся до міністра внутрішніх справ і сьогодні у Миколаєві створено окремий департамент для боротьби з незаконним розповсюдженням наркотиків.

Савченко підтвердив діяльність у регіоні «кримінальних авторитетів», але «вони відпрацьовуються» и прокоментував зміну їх орієнтирів. «Якщо раніше «кримінальні авторитети» брали на себе відповідальність за викрадення авто, крадіжок тощо», то «сьогодні кримінальний світ уже має інше походження, він більш направлений на економіку».
Коментуючи питання щодо ТОВ «Південний кар’єр», родовища пісків «Вознесенське» і надання ліцензії місцевому «кримінальному авторитету» Михайлу Титову, зауважив, що він «запропонував обласній раді відмовити у наданні технічної документації, і обласна рада підтримала – одностайно, одноголосно, вона проявила свою позицію і відмінила раніше надане рішення про розробку технічної документації цього кар’єру. Тобто, питання закрите, його сьогодні вже не існує».

За матеріалами zik.ua.

| | | | - | | | | | |