.
«Процесс передачи базы «Спартак» в областную коммунальную собственность в активной фазе» - Виктория Москаленко.

«Процесс передачи базы «Спартак» в областную коммунальную собственность в активной фазе» - Виктория Москаленко.

mlp / 16.06.2017

В рамках розроблення перспективного плану подальшого розвитку спортивної бази «Спартак», процес передачі якої в обласну комунальну власність триває, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов та радник голови Оксана Корсак протягом декількох днів здійснили ряд зустрічей із представниками батьківського комітету, керівництвом НОКДЮСШ, активістами та керівником відділу фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віталієм Садовським.

Попередньо відбулись зустрічі безпосередньо на кортах, конструктивний діалог відбувся у голови обласної ради з представниками батьківського комітету декілька днів тому. Мами і татусі висловлювали незадоволення систематичними поборами, заняттями на дитячих кортах дорослих, відсутністю діалогу з Володимиром Тітаренком. Тоді було досягнуто домовленість щодо зустрічі 15 червня для обговорення покрокового плану дій за участі всіх зацікавлених сторін: батьківського комітету, тренерів, активістів, Олександра Садовського та Володимира Тітаренка.

Вікторія Вікторівна поінформувала присутніх на нараді про прийняті заходи і пропозиції щодо призупинення конфлікту. За словами голови облради найближчі декілька днів на обласну раду має зайти подання з обласної державної адміністрації щодо передачі об`єкту у комунальну власність. Регіональним відділенням Фонду державного майна відповідні документи теж підготовлено. Згодом, відповідно до регламенту роботи Миколаївської обласної ради, буде призначено пленарне засідання сесії.

Відділу фізичної культури і спорту рекомендовано відпрацювати спільно з керівництвом закладу розклад занять дітей на тенісних кортах.
«Надання дозволу на проведення тренувань дітьми та дорослими на платній основі лише у випадку наявності вільних кортів у період, коли вихованці НОКДЮСШ не проводять тренувань. Забезпечити працевлаштування тренера Кулібаби. У зимовий час забезпечити заняття відділення тенісу у приміщенні. У разі відсутності такої можливості, навчальний спортивний процес має бути забезпечений у загальноосвітніх школах міста Миколаєва», – інформувала голова обл ради.
В свою чергу Миколаївська обласна рада бере на себе зобов`язання збільшити кількість тренерів із закріпленням відповідного фінансування. Для організації діяльності відділення тенісу на візках буде придбано п`ять спеціалізованих візочків.

Протягом наступних двох годин замість детального опрацювання всіх пунктів кризового плану дві сторони конфлікту обмінювалися звинуваченнями. З`ясувалося, що навіть після переходу бази в оперативне управління обласної державної адміністрації, платня за заняття на тенісних кортах продовжує стягуватись. Ані прізвищ, ані назви організації, яка здійснює незаконну діяльність довгий час намагалися не називати. Втім, вона стала відомою - спортивний клуб «Фейpплeй».

В результаті сторони домовились – з 12.00 на кортах спортивної бази "Спартак" займатимуться виключно вихованці школи зареєстровані у тренерському журналі. Матимуть доступ діти з інвалідністю для занять тенісом на візках. Перебування інших осіб розцінюватиметься як порушення.
Олександр Садовський пообіцяв – молодого тренера Кулібабу буде працевлаштовано.

За матеріалами mk-oblrada.gov.ua.

| | | | - | | | | | |