.
Американская Коммерческая Служба выявляла наиболее перспективные отрасли экономики Николаевского региона.

Американская Коммерческая Служба выявляла наиболее перспективные отрасли экономики Николаевского региона.

mlp / 07.04.2017

6 квітня відбулась зустріч заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Олександра Кушніра з представниками Комерційної служби Посольства США в Україні – аташе американської Комерційної служби пані Мішель Сміт та комерційним спеціалістом Посольства Іриною Трубніковою. Про це повідомила прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.
Це перший візит американської комерційної служби до Миколаєва за останні декілька років.

Як пояснила Мішель Сміт, Американська Комерційна Служба є представником Департаменту торгівлі США. Як підрозділ Міністерства торгівлі США, Комерційна Служба діє в якості глобальної мережі з територіальних відділень у Сполучених Штатах, а також розташовані в 69 найбільших країнах світу при Посольствах та Консульствах США за кордоном. Серед послуг Комерційної служби для українських компаній можна виокремити: пошук американських фірм-партнерів для бізнесу, постачальників товарів і послуг; допомогу в участі у міжнародних виставках, в тому числі й США.

Візит пані Сміт до Миколаївської області мав на меті виокремити найбільш перспективні галузі економіки регіону. Це дасть змогу зосередитись на сферах, які мають потенціал для розвитку торгівлі між американськими та миколаївськими компаніями.

В свою чергу, Олександр Кушнір зазначив, що Миколаївська ОДА всіляко допомагатиме американським компаніям виявляти ділові та економічні можливості в області та сприяти розширенню співробітництва між фірмами наших країн. За його словами, з кожним роком співпраця з США тільки зростає, адже це нові можливості як для місцевого, так і для американського бізнесу.
Наразі більше 70 підприємств Миколаївщини вже працюють з американськими партнерами. В той же час все більше наших сільгоспвиробників займаються вторинною переробкою сільськогосподарської продукції. Відповідно, вони потребуватимуть якісного обладнання та технічної підтримки. Тому місцева влада і підприємці зацікавлені в тому, щоб якомога більше компаній надавали свої пропозиції стосовно співробітництва, в тому числі, й американські.

Додатково під час зустрічі було піднято питання фінансової підтримки малого та середнього бізнесу. Олександр Кушнір уточнив, що окрім наявних державних програм, цьогоріч в області командою голови ОДА Олексія Савченка затверджено програму здешевлення кредитів для малого та середнього бізнесу – в обласному бюджеті на це передбачено 2 мільйони гривень.

Пані Мішель Сміт відзначила роботу облдержадміністрації за те, що останнім часом політика ОДА щодо підтримки підприємництва є сучасною, відкритою і прозорою.
На прохання представників Посольства порекомендувати фірми та компанії, які працюють в Миколаївській області та здатні налагодити співпрацю з підприємствами США, облдержадміністрація підготувала 45 експортних та 14 інвестиційних пропозицій з об’ємом інвестицій більше 20 млн. доларів.

| | | | - | | | | | |