.
О финансовом положении «Нибулона».

О финансовом положении «Нибулона».

mlp / 14.02.2017

«Капитал» со ссылкой на StockWorld и источники близкие к Фискальной службе сообщил, что общий объем обязательств ООО «Нибулон» в 2016 году достиг $474,3 млн.
Основными кредиторами выступают ЕБРР, французский банк BNP Paribas, а так же дочерняя компания Nibulon S.A., зарегистрированная в кантоне Невшатель (Швейцария). Объем текущих обязательств, подлежащих погашению в течение года, составляет $316,5 млн. и еще $157 млн. - долгосрочные долговые обязательства. Выручка предприятия за 9 мес. 2016 года составила $363 млн.
В итоге «Капитал» делает вывод, что при таких финансовых показателях предприятия, выполнение краткосрочных обязательств по кредитам невозможно и возникает угроза неизбежного корпоративного дефолта.

На эту информацию 13 февраля оперативно отреагировал пресс-центр СП «Нибулон»:
«Сьогодні в мережі Інтернет з’явилася чергова фейкова публікація під назвою «НИБУЛОНу» грозит дефолт перед ЕБРР?». На жаль, вже стало практикою серед низки українських інформаційних видань публікувати інформацію без попередньої ретельної перевірки даних, хоча ми завжди готові надати коментар та поділитися своїми планами.
Офіційно заявляємо, що оприлюднена інформація є недостовірною і не відповідає дійсності. Ми вважаємо подібні замовні публікації інформаційною атакою та провокацією з метою дискредитації нашої компанії в очах кредиторів, спробою дестабілізувати діяльність нашого товариства, а також спробою помсти за нашу непохитну державницьку позицію і незгоду з позицією деяких міністерств, за те, що ми в умовах війни інвестуємо в економіку України, створюємо робочі місця та розвиваємо логістичну інфраструктуру нашої держави…
Ми своєчасно і в повному обсязі обслуговуємо всі свої кредитні зобов’язання. Наші фінансові партнери на постійній основі відстежують та контролюють фінансовий стан нашої компанії. Їхні висококваліфіковані фахівці планово виїжджають на наші підприємства та безпосередньо на місцях перевіряють інформацію. І після всіх ретельних та регулярних перевірок вони довіряють нам, а їхня довіра і є кращим підтвердженням нашої кредито- і платоспроможності та фінансової стійкості.
Високий кредитний рейтинг нашої компанії дозволяє нам працювати з такими знаними фінансовими установами, як Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції та розвитку, Світовий банк, Міжнародна фінансова корпорація та з багатьма іншими не менш відомими та поважними міжнародними фінансовими установами, які кредитують у т. ч. і урядові програми та проекти загальнодержавного рівня».

Инвестор.

| | | | - | | | | | |