.
Областная прокуратура о проделанной работе в 2016 году.

Областная прокуратура о проделанной работе в 2016 году.

mlp / 12.01.2017

Информацию представила пресс-служба прокуратуры Николаевской области 11 января.

Упродовж 2016 року керівництвом прокуратури Миколаївської області вживалися заходи, спрямовані на протидію злочинності, корупції, захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.
Так, прокурором області Тарасом Дунасом у липні та листопаді 2016 року ініційовано проведення координаційної та міжвідомчої нарад за участі керівників правоохоронних органів та державної влади, на яких прийнято низку додаткових системних узгоджених заходів до зміцнення правопорядку, профілактики та протидії злочинності в регіоні.
Вжиті координаційні заходи та принципова позиція керівника ГУ Нацполіції в області Ю.Л.Мороза, керівника УСБУ в області О.В.Калініна дали певні позитивні результати.
За процесуального керівництва прокуратури області упродовж другого півріччя поточного року затримано кілька груп, які скоювали грабежі у місті Миколаєві.

Завдяки реалізації комплексу системних заходів досягнуто позитивних результатів у розкритті кримінальних правопорушень. Вперше Миколаївська області займає 8 місце з відсотком розкриття 40,6%, тоді як по Україні цей показник складає 31,1%, особам оголошено понад 6 тисяч підозр у скоєнні кримінальних правопорушень.

Вдалось певною мірою стабілізувати криміногенну ситуацію. Так, на 16,7% зменшилася кількість облікованих очевидних умисних вбивств. Більш ніж на 14% менше ніж торік скоєно злочинів проти власності. На 36,1% менше обліковано шахрайств, на 10% – крадіжок, на 2,4% - розбоїв.
Кількість направлених до суду обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення зросла удвічі.

Упродовж грудня 2016 року задокументовано два факти дачі неправомірної вигоди працівникам прокуратури області, що свідчить про підвищення рівня довіри населення до органів прокуратури та позитивно впливає на імідж правоохоронної системи в цілому.

Також вжиті дієві заходи сприяли зниженню рівня підліткової злочинності. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, зменшилася у двічі. На 40% зменшився рівень рецидивної злочинності, на 38% менше злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння.

Розуміємо, що якщо хоча б один злочин залишається нерозкритим, про заспокоєння говорити рано. Тому принципова позиція керівництва відомства не зупиняться на досягнутому та вживати заходи до розкриття всіх кримінальних правопорушень.

| | | | - | | | | | |