.
А. Садовой понимает жителей Николаева, а проблему «львовского мусора» можно решить быстро, если убрать политическую составляющую.

А. Садовой понимает жителей Николаева, а проблему «львовского мусора» можно решить быстро, если убрать политическую составляющую.

mlp / 24.10.2016

Последние четыре месяца самой большой проблемой Львова стал вопрос мусора.

Мэр Львова города Андрей Садовый по этому поводу рассказал:
«Це та історія, яка показує, що в українській політиці можуть застосовуватись такі методи, про які ти навіть не підозрював. Коли в будь-якому місті світу стається біда, на допомогу приходять не лише сусіди, але й вся державна машина. Я вже зараз навіть не говорю про те, що є всі ознаки підпалу львівського сміттєзвалища, в результаті чого загинули рятувальники, все місто опинилось під екологічною загрозою. Про версію підпалу говорили ще під час гасіння самі пожежники. Але потім цю тему зам’яли, а розслідування заглохло. Так от, проблеми Львова не підштовхнули державу до допомоги, а радше навпаки. Нас щодня затискають зі всіх боків. Давайте говорити відверто – це називається блокадою».

По словам Садового, из Львова ежедневно вывезят более 600 тонн мусора, а городская свалка блокируется. Те или иные города, которые просят помочь, получают проблемы сразу же на следующий день.
«Я цілком розумію громади Вінниці чи Дніпра, чи того ж Миколаєва. Коли місцеві політики їм кажуть – не пустимо львівське сміття! – люди обурюються і підтримують блокаду. Щоправда, політики їм не кажуть, що «львівське сміття» це не більше 1% об’єму, який щодня приймають їхні полігони. Їм не кажуть, що ми платимо кошти в їхній бюджет за цю послугу. І політики їм не говорять, а що ж вони робитимуть, коли на їхньому сміттєзвалищі станеться така ж проблема… Зрештою, вони взагалі не говорять про те, як вирішувати проблему сміття в їхніх містах в комплексі», - рассказал мэр.

Сейчас во Львове шаг за шагом движутся к строительству первого в Украине завода по глубокой переработке мусора, а также первого примера цивилизованного закрытия старой свалки с качественной рекультивацией.
«Простими словами – перетворення гори сміття на звичайний зелений ландшафт з деревами згори і необхідною інженерною інфраструктурою під землею. Швидкості цього процесу не надто сприяє українська бюрократія, але ми робимо все можливе. Є бажання Європейського інвестиційного банку інвестувати в цей проект, є інші європейські фінансові інституції, які хочуть долучитись.
Забираючи з цієї історії політику (якщо деяким київським високопосадовцям перестане здаватись, що «львівським сміттям» можна поховати популярність «Самопомочі»), то проблему можна вирішити доволі швидко. І не лише у Львові, але й почати цей процес в інших містах. Ніде ж ситуація не є кращою», - сказал Садовой.

По материалам samopomich.ua.

| | | | - | | | | | |