.
В исполкоме Николаевского горсовета подготовили распоряжение об ограничении движения в городе большегрузного транспорта.

В исполкоме Николаевского горсовета подготовили распоряжение об ограничении движения в городе большегрузного транспорта.

mlp / 07.04.2016

На совещании в облгосадминистрации 6 апреля заместитель мэра Николаева Ю. Степанец сообщил, что депутаты планово-бюджетной комиссии горсовета поддержали решение о выделении из городского бюджета средства на проектные работы, приобретение светофоров. Ремонт дороги к терминалам будет осуществляться только в рамках софинансирования со стивидорными компаниями, поскольку в городском бюджете нет около 47 млн. грн. по предварительным подсчетам.

Глава патрульной службы Николаева М. Архамеев акцентировал внимание, что ограничивающие знаки должны быть установлены на всем протяжении маршрута движения транспорта.

Начальник Укртрансбезопасности области Л. Костенко инициировал создание мобильной группы в составе представителей Нацполиции, управления транспорта, общественных активистов, поскольку большегрузные автомобили хаотично накапливаются на территории города. «Вместе с полицией мы смогли бы осуществлять документальный контроль», - сказал он.

Юрий Степанец сказал, что предложения будут учтены и разработано соответствующее распоряжение, которое рассмотрят на ближайшем заседании исполкома горсовета.

К вечеру 6 апреля на сайте горсовета уже представили обновленный проект решения на заседание исполкома, которое намечено на 11 апреля.

ПРОЕКТ РЕШЕНИЯ.


Про заходи щодо оптимізації руху великовантажного автотранспорту до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації


З метою оптимізації руху великовантажного транспорту до/з підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації, недопущення транспортних заторів на вулицях міста, відстою великовантажного транспорту в невстановлених місцях, забезпечення безпеки дорожнього руху, створення належних санітарно-екологічних умов, відповідно до статті 19 Закону України “Про автомобільні дороги”, розпорядження голови облдержадміністрації від 08.06.2015 № 171-р “Про обмеження проїзду великовагових транспортних засобів автодорогами загального користування при високих температурах повітря”, рішення Миколаївської міської ради від 28.02.2008 №22/26 “Про стан Південнобузького та Інгульського мостів м. Миколаєва”, керуючись ст. 30, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

ВИРІШИВ:

1. Рекомендувати керівникам підприємств морегосподарського комплексу (додаток 1) та водійському складу вантажних транспортних засобів, які обслуговують зазначені підприємства морегосподарського комплексу здійснювати паркування за межами житлової забудови м. Миколаєва, використовуючи наступні місця відстою:
- ТОВ “Ян Марк-Термінал” (Одеський, Очаківський, Веселинівський напрямки), ємністю 150 одиниць транспортних засобів;
- ПП “Слов’янський базар” (Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки), ємністю 600 одиниць транспортних засобів;
- ТОВ СП “НІБУЛОН” (вул. Індустріальна, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства), ємністю 200 одиниць транспортних засобів;
- ТОВ “Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера»:
- вул. Айвазовського, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 100 одиниць транспортних засобів;
- вул. О. Вишні, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 70 одиниць транспортних засобів;
- ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС”: вул. Залізнична, ємністю 250 одиниць транспортних засобів.
2. Рух великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу міста здійснювати за наступними маршрутами:
2.1. Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:
-по трасі М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” до повороту на автошлях Т 1506 (с. Сливине), далі до с.Широколанівка – смт Веселинове – м. Вознесенськ – траса Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” у напрямку до м. Нова Одеса – в’їзд до м. Миколаєва згідно з п.2.2.
2.2. Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:
- по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ПП “Слов’янський базар”) – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – вул. Залізнична – вул. Авангардна – пр. Богоявленський – вул. Кузнецька – пров. Суднобудівників – вул. Індустріальна, далі до адреси підприємства.
2.3. Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ СП “НІБУЛОН” здійснювати на місця відстою підприємства (вул. Індустріальна), без заїзду на диспетчерські пункти. У випадку заповнення власного майданчика відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.
2.4. Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС” здійснювати на місця відстою підприємства (вул. Залізнична), без заїзду на диспетчерські пункти. У випадку заповнення власного майданчика відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.
2.5. Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ “Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера” здійснювати до місць відстою без заїзду на диспетчерські пункти за наступними маршрутами:
2.5.1. Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:
по трасі М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” до повороту на автошлях Т 1506 (с. Сливине), далі до с.Широколанівка – смт Веселинове – м. Вознесенськ – траса Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” у напрямку до м. Нова Одеса – в’їзд до м. Миколаєва згідно з п.2.2.
2.5.2. Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:
- по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ПП “Слов’янський базар”) – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – пр. Богоявленський – вул. Гагаріна – вул. Степова;
- вул. О. Вишні – вул. Самойловича – пр. Богоявленський – вул. Кобзарська – вул. Айвазовського.
2.5.3. У випадку заповнення власних майданчиків, відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” та ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.
3. Рекомендувати ТОВ “Ян Марк-Термінал”, ПП “Слов’янський базар”, ТОВ СП “НІБУЛОН”, ТОВ “Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера», ТОВ “ГРИНТУР-ЕКС” на місцях відстою вантажного транспорту вжити наступних заходів:
3.1. Для здійснення заїзду регульованої кількості великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу забезпечити надійну взаємодію та зв’язок (телефон, Internet) інформаційно-диспетчерських служб місць відстою з диспетчерськими службами підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва.
3.2. Встановити на територіях місць відстою інформаційні стенди із зображенням маршрутів руху транспортних засобів до підприємств морегосподарського комплексу по вулицях міста.
3.3. Забезпечити умови перебування водіїв згідно з діючими санітарними та побутовими нормами.
4. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Миколаївській області, з метою інформування водіїв щодо знаходження місць відстою та диспетчерських пунктів, встановити інформаційні стенди на автодорогах:
- М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” у напрямку від м. Херсон;
- Н-11 “Дніпропетровськ – Миколаїв” у районі ПП “Слов’янський базар”;
- Н-14 “Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв” у напрямку від м. Кіровоград перед перехрестям з автодорогою М-14;
- Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” з напрямку від м. Нова Одеса перед перехрестям з автодорогою М-14;
- М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” в районі стели “м. Миколаїв”;
- Т-1507 “Миколаїв – Парутине – Очаків” перед в’їздом у Варварівку з боку Великої Коренихи.
5. У зв'язку з аварійним станом мостів через річки Південний Буг та Інгул забезпечити зменшення швидкості великовантажного транспорту по мостах до 40 км/год та встановити норму проходження по вагових параметрах з навантаженням на вісь до 7 тонн або фактичною масою до 24 тонн.
5.1. Обмежити в’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва у часи “пік”: з 06:00 год. до 09:00 год. та з 16:00 до 19:00 год.
5.2. З метою збереження дорожнього покриття в період тривалої спекотної погоди, під час якої посилюється руйнівна дія великовантажних транспортних засобів на покриття проїзної частини автодоріг, обмежити в’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва при температурі повітря більш ніж + 28°С.
6. Управлінню містобудування та архітектури Миколаївської міської ради з метою інформування водіїв великовантажного транспорту щодо маршрутів руху до підприємств морегосподарського комплексу надати перелік місць наявних рекламних конструкцій для розміщення інформаційних стендів.
7. Рекомендувати керівникам місць відстою та підприємствам морегосподарського комплексу розмістити інформацію щодо маршрутів руху на інформаційних стендах при в’їздах до міста.
8. Рекомендувати департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції в м. Миколаєві забезпечити контроль за рухом вантажного транспорту на автошляхах міста згідно із затвердженими маршрутами руху.
9. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Миколаївській області (Антощук) та управлінню Укртрансбезпеки у Миколаївській області (Костенку) надати пропозиції щодо вирішення питання з встановлення на в’їздах до міста необхідної кількості вагових комплексів.
10. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Пальку) згідно з рішенням Миколаївської міської ради від 14.02.2013 № 25/17 «Про затвердження Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки в м. Миколаєві на 2013-2017 рр.» розглянути можливість встановлення наступних світлофорних об’єктів :
- вул. Троїцька (Кірова) – вул. Новозаводська;
- вул. Космонавтів – вул. Турбінна;
- Херсонське шосе – вул. Новозаводська;
- вул. Новозаводська – пр. Миру.
11. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Пальку) передбачити проведення капітального ремонту вул. Новозаводської (від вул. Троїцької (Кірова) до вул. Турбінної), вул. Турбінної з її розширенням (за можливістю) для руху вантажного транспорту, вул. Залізничної (від вул. Космонавтів до вул. Авангардної).
12. КП “СМЕП” (Яновському) та управлінню транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради (Кащенюку) провести обстеження визначених маршрутів руху великовантажного транспорту на предмет наявності відповідних дорожніх знаків.
13. Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 13.02.2015 № 90 “Про заходи щодо оптимізації руху великовантажного автотранспорту до підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації ” визнати таким, що втратило чинність.
14. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Рубан) опублікувати це рішення в ЗМІ.
15. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Степанця Ю.Б.

Міський голова О.Ф. Сєнкевич.

| | | | - | | | | | |