.
Землевпорядники Миколаївщини проходять навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації.

Землевпорядники Миколаївщини проходять навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації.

mlp / 08.12.2015

Відповідно до затвердженого Плану 07 грудня 2015 року на базі Миколаївського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Миколаївської обласної державної адміністрації розпочато черговий тур навчання працівників територіальних органів Держгеокадастру у Миколаївській області за професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців V-VІІ категорій, а також за програмою тематичного короткотермінового семінару на тему: «Реалізація державної політики у сфері запобігання і протидії проявам корупції».

Навчання разом з директором Центру Дибенком Д.М. відкрила в.о.начальника Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області Ільчанінова Н.І., яка зазначила, що сьогочасні потреби державотворення, процеси професіоналізації державного управління визначають професійне навчання як обов'язкову невід'ємну складову професійної діяльності державних службовців та роботи з персоналом.
Головним управління Держгеокадастру у Миколаївській області завжди приділяється особлива увага питанням підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців системи органів земельних ресурсів, неухильного дотримання визначених нормативних показників із забезпечення безперервного навчання державних службовців.
Утім наразі освітньо-кваліфікаційна структура кадрів територіальних органів земельних ресурсів ще не у повній мірі відповідає вимогам професійно-кваліфікаційних характеристик посад державних службовців.
В Україні державне управління офіційно визнано одним з основних видів професійної діяльності. У територіальних органах Держгеокадастру Миколаївської області працюють понад 400 державних службовців. З них близько чверті обіймають посади керівників.
Сучасні процеси становлення демократичної, правової, соціальної держави, розвиток засад громадянського суспільства, інтеграція України в Європейське співтовариство, проведення адміністративної реформи, зокрема реформування державної служби, багатоаспектність функцій і завдань, що реалізуються територіальними органами Держгеокадастру у різноманітних сферах, актуалізують необхідність підготовки висококваліфікованих управлінців, постійного оновлення професійних знань відповідно до потреб економічного та соціального розвитку країни. Особливо це стосується керівних посад.
Важливим є вирішення питань раціонального використання на державній службі професійно підготовлених фахівців, посилення відповідальності за це керівників територіальних органів земельних ресурсів, наголосила Ільчанінова Н.І.
Забезпечення ефективності та результативності професійного навчання державних службовців потребує постійної взаємодії органів державної влади з навчальними закладами та учасниками навчального процесу.
До викладацької роботи залучено також найбільш досвідчених фахівців апарату Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області, які висвітлять зміни у сфері земельного законодавства, вимоги до ведення державного земельного кадастру та землеустрою, електронного документообігу в системі органів земельних ресурсів тощо.
Результати навчання державних службовців та осіб з їх кадрового резерву будуть однією з найважливіших умов прийому на державну службу, просування по службі, в тому числі присвоєння чергового рангу тощо.

Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |