.
Что потребовали предприниматели от председателя Верховной Рады Украины.

Что потребовали предприниматели от председателя Верховной Рады Украины.

mlp / 03.12.2015

1 декабря состоялось заседание Общественного совета при Государственной регуляторной службе Украины. Там обсудили ряд вопросов, в том числе резолюцию круглого стола на тему «Упрощенная система налогообложения в контексте налоговой реформы», который состоялся 24.11.2015 года.

Ее направили в адрес председателя Верховной Рады Украины В. Гройсмана.
Предоставляем ее текст:

«Ми, представники малого та середнього бізнесу України, учасники круглого столу «Спрощена система оподаткування в контексті податкової реформи», організованого Громадською радою при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, Громадською радою при Державній регуляторній службі України за сприянням Програми USAID «ЛЕВ», вкрай стурбовані ситуацією, пов’язаною з намаганням влади під виглядом проведення чергової податкової реформи знищити спрощену систему оподаткування, яка є єдиною можливістю розвитку малого бізнесу, як основи національної економіки. Вся підприємницька спільнота перебуває в очікуванні, що замість запровадження нових податкових правил, які слугуватимуть розвитку підприємницької активності і зростанню економіки вцілому, в Уряді є бажання посилити податковий тиск на бізнес, а у парламенту – посилити позиції великого бізнесу.
Одним і з таких є законопроект, ініційований групою депутатів на чолі з Головою Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Н. Южаніною № 3357 від 26 жовтня 2015 року «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації», яким запроваджується збільшення податкового навантаження на малий бізнес та позбавлення можливості окремих видів господарської діяльності працювати на спрощеній системі оподаткування, що є неприпустимим. Саме такі нормативні акти дають підстави вважати, що старі корупційні схеми не тільки не зруйновано, а навпаки удосконалюються.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед українським суспільством, вимагаємо від влади:
- дотримання принципів законності і справедливості та збереження спрощеної системи оподаткування в часи економічної кризи;
- дотримання Урядом чинного законодавства щодо порядку внесення змін до Податкового кодексу;
- запровадження мораторію на зміни до спрощеної системи оподаткування строком на 3-5 років.
Вважаємо, що розгляд проекту Закону України № 3357 від 26.10.2015 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації» можливий тільки за умови виключення положень, що стосуються внесення змін до спрощеної системи оподаткування».

2 декабря в своем Facebook глава фракции Блока Петра Порошенко в парламенте Ю. Луценко написал, что фракция не поддержит проект нового Налогового кодекса, подготовленный Министерством финансов.

2 декабря на заседании правительства премьер-министр А. Яценюк
заявил, что Кабинет министров готов обсуждать аспекты проекта госбюджета на 2016 год с парламентом до 4 декабря.

Инвестор.

| | | | - | | | | | |