.
Николаевский губернатор через Facebook обратился к участникам конфликта на Превомайщине.

Николаевский губернатор через Facebook обратился к участникам конфликта на Превомайщине.

mlp / 09.09.2015

Голова облдержадміністрації Вадим Меріков закликав учасників конфлікту в Чаусова-2 припинити будь-які провокаційні дії. Відповідну заяву він розмістив на своїй сторінці в Facebook.
«Закликаю учасників конфлікту в Чаусово-2 припинити провокації. Усі спори повинні вирішуватися не кулаками, а в правовому полі. Я вже направив звернення в обласну юстицію з проханням максимально об'єктивно оцінити дії працівників виконавчої служби Первомайського району. Сподіваюся на оперативне реагування по даній ситуації. Якщо будуть виявлені порушення з боку виконавчих приставів – вони повинні понести покарання відповідно до закону, аж до звільнення. Правоохоронці зі свого боку повинні забезпечити охорону громадського порядку і не допустити кровопролиття і протистояння. Конфліктуючі сторони повинні заспокоїти людей і прибрати охоронні фірми, ми ж пам'ятаємо, чим закінчилися протистояння в 2013 році. Суперечка окремих суб'єктів господарювання, які б аргументи вони не приводили, не повинна нести загрозу для жителів Миколаївщини».

Начальник головного територіального управління юстиції Роман Возняк проінформував: «Відповідно до повідомлень в ЗМІ щодо резонансної справи, яка відбулась на території Первомайського району, державними виконавцями Первомайського управління юстиції вчинені певні процесуальні дії. З метою надання правової оцінки цим діям, вчора управлінням державної виконавчої служби в Миколаївській області витребувано матеріали виконавчого впровадження з метою перевірки. На час перевірки, будь-які виконавчі дії призупинені. Сьогодні станом на 14:00 ДВС Мінюсту України прийнято рішення про перевірку матеріалів виконавчого впровадження, за наслідками якої буде прийняте відповідне процесуальне рішення. Всі спірні питання треба вирішувати лише в правовому полі».

Начальник УМВС України в Миколаївській області Віталій Гончаров закликав представників ТОВ «Партнер Агро» і ТОВ «Агрофірма Корнацьких», забезпечити негайне припинення протиправних дій:
«Прошу пам’ятати, що людина, її життя та здоров’я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Жодний урожай, жодна земельна ділянка не варта людських втрат. Вирішувати ж питання по відстоюванню своїх інтересів закликаю виключно в правовій цивілізованій формі, адже створено усі умови для того, щоб діяти саме у такий спосіб. У свою чергу, наголошую, що працівники міліції всіляко, в межах повноважень, намагаються локалізувати цей конфлікт та не дати йому розвитку».

Сайт Николаевской облгосадминистрации.

| | | | - | | | | | |