.
В Украине стартовал международный проект Украинский Инвестиционный Диалог.

В Украине стартовал международный проект Украинский Инвестиционный Диалог.

mlp / 27.11.2014

Про це йшлося на прес-конференції 25 листопада в Ukrainian Crisis Media Center до офіційного старту міжнародного проекту Український Інвестиційний Діалог (Ukrainian Investment Dialog-2015), котрий покликаний консолідувати зусилля влади, бізнесу та громадськості з метою створення умов для інвестування в економіку нашої країни. По це повідомляє ukrproject.gov.ua
«Сьогодні Україні необхідні інвестиції для модернізації обладнання з метою максимальної адаптації до вимог ЄС. У разі грамотного використання коштів, українські підприємства зможуть зайняти бажаний рівень конкурентоспроможності на ринку. З боку ТППУ, і як ексклюзивні партнери проекту, ми будемо підтримувати бізнес актуальною інформацією та надавати можливі канали зв'язку з інвестиційними фондами», - прокоментував Віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран.
Одне з основних завдань заходів проекту: на базі експертної думки та кращого світового досвіду, виробити стратегію полегшення на законодавчому рівні процедур внутрішнього і зовнішнього інвестування в розвиток профільних сфер економіки в 2015 році, а також забезпечити участь бізнесу в проведенні судової та антикорупційної реформ.
У своєму виступі керівник Київського обласного центру з інвестицій та розвитку Юлія Рибак підкреслила: «Сьогодні Україна викликає велику зацікавленість з боку інвесторів,незважаючи на складну ситуацію на Сході, зокрема агропромисловість, IT, енергетика. В умовах сьогодення вкрай необхідна консолідація зусиль для побудови конструктивного діалогу та реалізації найбільш перспективних інвестиційних проектів. Київський обласний та міський центри з інвестицій та розвиткувже працюють над створенням інвестиційних продуктів, зокрема інвестиційних паспортів міст та районів, проводиться робота над наповненнямінтерактивної інвестиційної карти України, яку розробив Держінвестпроект України в співпраці з Проектом міжнародної технічної допомоги «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ), якою тепер зможуть користуватися інвестори з усього світу». Також Юлія Рибак зазначила, що Центри виступають активними партнерами Міжнародного проекту Український Інвестиційний Діалог та нададуть допомогу в організації та проведенні 12 Міжнародних форумів в рамках Українського Інвестиційного Діалогу, які пройдуть в різних регіонах України протягом 2015 року.
На майданчику UID-2015 буде надана можливість презентації інвестиційних бізнес-проектів перед представниками міжнародних компаній, фінансових організацій, вітчизняними та іноземними інвесторами. Йдеться як про великі проекти великого бізнесу, так і про інвестиційні проекти малого та середнього бізнесу в різних галузях.
"Сьогодні існує колосальна потреба української економіки в інвестиціях. У 2016 році Україна увійде в Зону вільної торгівлі і наша економіка повинна буде конкурувати з іноземними компаніями. У цьому зв'язку вкрай необхідна модернізація виробничого процесу вітчизняних підприємств. Крім того потрібні значні інвестиції на проведення заходів з підвищення енергоефективності підприємств житлово-комунального сектора. Це дозволить знизити залежність даних підприємств від держави і зовнішніх джерел енергії. Крім того. в нинішній ситуації потрібні величезні кошти на підтримку української армії і на відновлення територій Півдня-Сходу України, які постраждали в результаті військових дій. Асоціація приватних інвесторів України закликає об'єднати зусилля і капітали для підтримки української економіки ", - заявив Президент Асоціації приватних інвесторів України Сергій Десяк.
Всупереч сформованій думці, що криза - це час нестабільності і відтоку капіталу, команда організаторів переконана, що це найкращий час для розвитку бізнесу. Перший крок на шляху побудови потужної і стабільної економіки вже зроблений: Україна змінила вектор зовнішньополітичного розвитку в бік Європейського Союзу. Українські заводи і підприємства мають фантастичний потенціал збільшення якості продукції та продуктивності праці.
"Як згадував Роберт Кеннеді, подобається нам це чи ні, але ми живемо в цікаві часи. Часи небезпеки і невизначеності, які одночасно відкривають більший простір творчої енергії людини, ніж будь-коли раніше в історії. Тому закликаємо бізнес грамотно і креативно використовувати цей період для розвитку своєї справи, а інвесторів задуматися про те, що інвестиції в економіку України сьогодні - це гарантія лідерської позиції і прибутку завтра", - зазначила Голова організаційного комітету проекту Український Інвестиційний Діалог Анастасія Баклан.

Приєднається до сторінки проекту UID-2015 на Facebook можна за посиланням: www.facebook.com/UIDproject, а також підписатися на щотижневу іменну розсилку найбільш актуальних новин інвестиційного ринку України: http://8b.kz/9HAL. Ukrainian Investment Dialog забезпечить новий погляд на проблеми та шляхи їх вирішення всупереч соціально-економічній кризі в Україні.

| | | | - | | | | | |