.
Руководители местного самоуправления области единодушно осудили сепаратизм и заявили о поддержке европейского выбора Украины.

Руководители местного самоуправления области единодушно осудили сепаратизм и заявили о поддержке европейского выбора Украины.

mlp / 26.03.2014

Сьогодні за ініціативи голови обласної ради Тараса Кременя і голови правління ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайла Золотухіна був проведений круглий стіл «Розвиток органів самоорганізації населення у містах та селах Миколаївщини (виклики, загрози, можливості)", в якому окрім голів районних рад області та їх заступників, взяв участь голова ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Одеського регіонального інституту НАДУ при Президентові України, член Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства, кандидат політичних наук Андрій Крупнік.

У своєму вступному слові Тарас Дмитрович наголосив, що в сьогоднішній непростій політичній обстановці, в умовах що донедавна дуже гострої ідеологічної поляризації суспільства ми інколи забуваємо про те, базовою основою будь-якої держави є місцева громада, і недаремно зараз стільки уваги приділяється новим урядом підвищенню ролі місцевого самоврядування, невипадково відповідальність та повноваження керівників органів представницької влади на місцях піднімаються на якісно новий щабель.
- Тому, - підкреслив голова облради, -- зараз, як, напевно, ніколи, важлива як наша консолідована позиція у питаннях, принципових для усієї держави, як-от, цілісність та соборність України, її безпека і незалежність, так і вміння організувати своє життя на місцевому рівні максимально ефективним чином, залучити ініціативу кожного громадянина для спільної справи покращення якості життя громад.
По закінченні круглого столу, Тарас Дмитрович провів нараду з головами районних рад, на якій після попереднього обговорення була одноголосно прийнята заява щодо недопущення загострення суспільно-політичної ситуації на території регіону.

ЗАЯВА
органів місцевого самоврядування Миколаївської області
щодо недопущення загострення суспільно-політичної ситуації
на території регіону


Органи місцевого самоврядування Миколаївської області усіх рівнів не можуть залишатися осторонь подій, які сьогодні відбуваються у нашій Державі, коли представниками окремих політичних сил та громадських рухів вчиняються спроби дестабілізації ситуації, насамперед у південно-східних регіонах, що загрожує не лише національним інтересам, а й територіальній цілісності України.
Дії олігархічно-кланового режиму В.Януковича не лише спричинили глибоку політичну кризу в Україні, наслідки якої ще довго долатиме громадянське суспільство, а й призвели до суттєвого погіршення економічного стану нашої Держави – суттєво сповільнилися темпи економічного зростання, накопичився зовнішній валютний борг, зменшився золотий резерв країни, а державна казна виявилася майже порожньою.
Сьогодні, коли наша Держава переживає надзвичайно складний час, а суспільство готується до проведення виборів, нам усім необхідно заспокоїтися та об’єднатися в інтересах України, утриматися від гучних заяв, запобігти можливій загрозі безпеки наших громадян.
Ми категорично засуджуємо заклики та дії, які містять ознаки сепаратизму та загрожують територіальній цілісності України. Ми не повинні піддаватися провокаціям тих, хто відверто закликає до сутичок та ворожнечі.
Рішуче засуджуємо будь-які спекуляції навколо мовної, національно-культурної та релігійної тематики, що призводить до нагнітання негативних настроїв серед населення.
Ми підтримуємо євроінтеграційний вектор розвитку України, виступаємо за налагодження партнерських взаємовідносин з європейським співтовариством та міжнародними організаціями.
Ми виступаємо за проведення виваженої конституційної реформи, спрямованої на децентралізацію влади та розширення повноважень кожного регіону.
Ми розуміємо, що тільки злагоджена взаємодія всіх органів державної влади та місцевого самоврядування допоможе здолати небезпеку сьогодення. Від наших спільних дій залежить безпека громадян у кожному населеному пункті нашої області.

Пресс-секретарь председателя Николаевского областного совета Ярослав Индиков.

| | | | - | | | | | |