.
Спортивне життя у ритмі міста.

Спортивне життя у ритмі міста.

mlp / 02.10.2013

Подія, на яку очікували миколаївці, нарешті набула свого «фінішу». Спортивне містечко, яке розташувалося в Парку Перемоги, вже прийматиме спортсменів та глядачів. В цьому можуть переконатися відвідувачі найбільшого у місті Парку.

Ще у 2012-му році на території паркової зони міста було розпочато створення спортивного містечка для покращення умов занять спортом і проведення дозвілля жителів та гостей міста Миколаєва. Це була ініціатива наших спортсменів, що підтримана керівництвом області.
Проектом будівництва розроблено комплекс будівель і споруд спортивного і фізкультурно-оздоровчого призначення, розташованих на земельній ділянці загальною площею понад 12 гектарів. Замовником виступило управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації. Будівництво об’єкта здійснюється за рахунок державних капітальних вкладень.
Спортивне містечко міститиме футбольне поле з 6-ма біговими доріжками, накопичувальні майданчики для вболівальників, адміністративно-побутову будівлю. Додають «краси» новітні трибуни для глядачів, світлове інформаційне табло. А майданчик «скейт-парку» дозволить займатися скейтингом, їздою на роликах, ВМХ-велосипедах, фрістайлом. На території спортивного містечка розміщено дитячий майданчик та «алею олімпійської слави».
Подія не була б можливою, аби не була визначена її значущість.
Свою роботу будівельники зробили. Виконані будівельно-монтажні роботи по скейт-парку, дитячого парку, алеї олімпійської слави, завершено будівництво адміністративно-побутового корпусу, трибун, футбольного поля, огородження території спортивного містечка. Встановлено мачти для освітлення, цифрове табло, влаштовується штучне покриття футбольного поля, підключені інженерні комунікації. Також на території спортивного містечка за рахунок коштів місцевого бюджету м. Миколаєва здійснюється будівництво спортивного корпусу з фехтування для занять, тренувань та проведення змагань з даного виду спорту. Введення цього об’єкта в експлуатацію заплановано у 2014-му році.
В рамках соціальних ініціатив Президента України для залучення населення та дітей до занять фізичною культурою та спортом і популяризації здорового способу життя, з нагоди 100-річчя Миколаївського Національного університету імені В. Сухомлинського, планується завершити будівництво стадіону, футбольного поля зі штучним покриттям і шістьма біговими доріжками, адміністративного корпусу, скейтпарку, алеї олімпійської слави, дитячого та спортивного майданчиків, фехтувальної зали. Надалі планується «насичення» спортивного містечка залами для занять на батутах, тенісними кортами, велосипедними доріжками, гребними елінгами, спортивним кафе.

За матеріалами управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації

| | | | - | | | | | |