.
Відновлені роботи із реконструкції очисних у Снігурівці.

Відновлені роботи із реконструкції очисних у Снігурівці.

mlp / 05.08.2013

Тривалий час місто Снігурівка потерпало від відсутності водоочисної системи та системи каналізації. Сім років тому тут розпочали роботи з підготовки до реконструкції старої системи каналізації, було розроблено проектно-кошторисну документацію, виділені кошти, проведено певний комплекс будівельних робіт. Втім роботи загальмувалися та взагалі припинилися.

Але в цьому році, за ініціативи Миколаївської облдержадміністрації, обласна рада прийняла рішення щодо поновлення реконструкції очисної системи. Кошти на цей об’єкт направлені з обласного цільового фонду охорони навколишнього природного середовища. І місяць тому будівельники приступили до продовження раніше розпочатої справи.
Як повідомив начальник управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації Сергій Черняєв, конкурс на проведення робіт виграла підрядна організація, яка спеціалізується на будівництві очисних споруд, гідроспоруд. Це – ТОВ «ПМК-226» з Первомайська. До речі, саме ця будівельна організація минулого року успішно провела реконструкцію каналізаційних мереж в Арбузинці. І сьогодні жителі смт Арбузинка не тільки отримали сучасну безпечну систему очищення, а й не відчувають негативного впливу на навколишнє природне середовище. Делегація Снігурівки побувала свого часу в Арбузинці, де ознайомилася із новою системою та залишилася задоволеною. Тепер і снігурівці чекають на оновлення місцевих мереж.
Лише за один місяць роботи на об’єкті, будівельники здійснили чимало. Проведено візуальне обстеження та огляд незавершеного будівництва, відновлено трасу по раніше побудованому водонапірному колектору. Сьогодні будівельники проводять роботи щодо встановлення та розчистки колодязів, по яким буде проходити мережа каналізації. Наступним етапом стане продовження робіт по самим очисним спорудам, по налагодженню обладнання, роботи з благоустрою. В результаті будуть проведені пуско-налагоджувальні роботи і об’єкт буде прийнято в експлуатацію. Сума, яка виділена з обласного бюджету, дозволяє завершити реконструкцію якісно та в строк.
Начальник ділянки ТОВ «ПМК-226» Ігор Миколайович відзначає, що і на етапі підготовки проектно-кошторисної документації, і на етапі безпосередньо роботи на об’єкті, суттєву професійну допомогу будівельникам надають фахівці управління капітального будівництва облдержадміністрації. «Система каналізування, - продовжує він, передбачає, що забруднена вода проходить очищення по спеціальній системі, і вже потім чистою потрапляє в балку, а далі по системі балок спускається в Інгулець та Дніпро. Звісно, мова йде про абсолютно очищену воду, яка не представляє загрози навколишньому середовищу. На відстані в сто метрів встановлені спеціальні колодязі, які при потребі можна буде нескладно очистити від заторів та забруднень». Будівельники переконані, що в найближчі місяці повністю завершать роботи з реконструкції каналізаційної системи Снігурівки.
Начальник управління капітального будівництва Сергій Черняєв безпосередньо на об’єкті зустрівся з трудовим колективом ПМК-226, розповів про соціальні ініціативи Президента України В.Януковича та позицію обласної влади в справі поліпшення якості життя людей через створення комфортних умов. Також він поцікавився умовами роботи та проживання будівельників, з’ясував, які питання їх сьогодні хвилюють та передав вітання від керівництва області з приводу Дня будівельника, який відзначатиметься наступного тижня.
Подібні зустрічі проходять і в інших трудових колективах підрядних організацій, які здійснюють будівництво та реконструкцію об’єктів на території області.

За матеріалами управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |