.
Законність процедури відкритих торгів з берегоукріплення Бузького лиману у Галицинове перевірять правоохоронці.

Законність процедури відкритих торгів з берегоукріплення Бузького лиману у Галицинове перевірять правоохоронці.

mlp / 26.07.2013

Держфінінспекцією в Миколаївській області проведено ревізію сільського бюджету, використання і збереження фінансових і матеріальних ресурсів в Галицинівській сільській раді за період з січня 2009 року по березень 2013 року, під час якої виявлено порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» щодо організації закупівель.
Зокрема, у липні 2011 року, комітет з конкурсних торгів визнав переможцем торгів на здійснення робіт з берегоукріплення ділянки прибережної смуги Бузького лиману у селі Галицинове ТОВ «Єдині комунальні системи», з яким Галицинівська сільська рада уклала договір на суму 6,8 млн грн.
Однак, остаточно дослідити законність проведення закупівлі під час ревізії не вдалося, тому що в лютому поточного року, рішенням Центрального районного суду Миколаєва, працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Миколаївській області вилучили документи щодо проведення зазначеного тендеру, проектно-кошторисну документацію та акти виконаних робіт. Перевірка триває.
Крім цього, у грудні 2012 року сільська рада знову провела процедуру закупівлі в того ж учасника - ТОВ «Єдині комунальні системи», яке документально не підтвердило відповідність кваліфікаційним вимогам, тобто не надало інформації щодо наявності відповідних працівників, механізмів, наявність досвіду проведення робіт, що є порушенням чинного законодавства.
Та це не завадило сільській раді сплатити виконавцю робіт з вересня 2011 року по вересень 2012 року 4,6 млн грн.
На 2013 рік загальна вартість будівельних робіт згідно підписаних актів приймання виконаних робіт становить 1,4 млн грн. Cільською радою перераховано виконавцю робіт аванс у сумі 452,40тис.грн.
Проте, встановити загальний обсяг виконаних робіт та визначити роботи, безпосередньо проведені у 2013 році неможливо, через те, що актів виконаних робіт, які проводились даним підрядником у 2011 – 2012 роках немає.
Окрім того, висновок уповноваженого органу за результатами здійснення моніторингу державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, викликав сумнів щодо адреси одержувача, де замість Галицинівської сільської ради, вказана чужа адреса у місті Луганськ.
Тож, Держфінінспекцією в Миколаївській області надіслано запит до Департаменту державних закупівель та державного замовлення Міністерства економічного розвитку і торгівлі України щодо достовірності даного висновку.
За порушення вимог закону про державні закупівлі на усіх членів та голову комітету з конкурсних торгів Галицинівської сільської ради складено протоколи про адміністративні порушення, які готуються для передачі в суд.

Прес-служба Держфінінспекції в Миколаївській області

| | | | - | | | | | |