.
Народні депутати підготували документи для взяття на поруки Л. Нікіткіної.

Народні депутати підготували документи для взяття на поруки Л. Нікіткіної.

mlp / 17.12.2012

17 грудня у Києво-Святошинському суді відбувається наступне судове засідання у справі ув’язненої вже майже п’ять місяців Людмили Нікіткіної - заступника голови виборчого штабу кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 132 (з центром у м. Первомайськ, Миколаївської обл.) Аркадія Корнацького, яка на момент арешту працювала на посаді головного економіста «Агрофірми Корнацьких».

На цьому засіданні адвокати, які вичерпали усі можливі юридичні механізми звільнення Нікіткіної Л.М., хочуть застосувати норму про взяття на поруки, для чого зібрали значну кількість відповідних заяв народних депутатів України, що, безумовно, сприятиме також створенню суспільного резонансу довкола цієї політичної розправи.
Заяви про передачу Л. Нікіткіної на поруки підписали наступні народні депутати – члени опозиційної фракції «Батьківщина» в Верховній Раді: Бриченко Ігор Віталійович, Соболєв Сергій Владиславович, Бондаренко Володимир Дмитрович, Княжицький Микола Леонідович, Забзалюк Роман Омелянович, Павловський Андрій Михайлович, Князевич Руслан Петрович, Слюз Тетяна Ярославівна, Данілов Віталій Богданович.

Представником народних депутатів-поручителів в ході засідання виступає нардеп Микола Княжицький.

Як неодноразово повідомлялося в місцевих, всеукраїнських та закордонних ЗМІ, Нікіткіна Л.М. була арештована за безглуздим обвинуваченням відразу після публічного оголошення Корнацьким А.О. про намір балотуватися до парламенту від Об’єднаної опозиції “Батьківщина” у 132 окрузі та скласти, таким чином конкуренцію представнику ПР Віталію Травянку.

27 липня 2012 року оперативними працівниками УМВС у Миколаївській області Нікіткіну Л.М. було затримано з грубими порушеннями чинного законодавства, без попередження та роз’яснення підстав затримання, без надання будь-яких процесуальних документів, із безпідставним застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

З 27 вересня 2012 року Нікіткіна Л.М. була переведена з Миколаївського СІЗО до Київського СІЗО №13, де і знаходиться до теперішнього часу.
Під час перебування в слідчих ізоляторах стан здоров’я Нікіткіної Л.М. різко погіршився.

20 листопада 2012 року її було проконсультовано лікарем-кардіологом Національного наукового центру «Інститут кардіології імені академіка М.Д. Стражеска» та зроблено кваліфікований висновок про нагальну необхідність негайної госпіталізації у відділі реанімації Центру. Проте, співробітником медсанчастини Київського СІЗО №13 старшим лейтенантом Оболонцевою В.В. відмовлено у госпіталізації Нікіткіної Л.М.

Ненадання належної медичної допомоги Нікіткіній Л.М. можна, зокрема, кваліфікувати як нелюдське поводження, що порушує статтю 3 Європейської конвенції з прав людини.

Я. Індіков.

| | | | - | | | | | |