.
Прокуратура м.Миколаєва опротестовує рішення міськради щодо розміщення тимчасових споруд.

Прокуратура м.Миколаєва опротестовує рішення міськради щодо розміщення тимчасових споруд.

mlp / 19.06.2012

Безсистемне, хаотичне розміщення тимчасових споруд на центральних вулицях міста, в його історичних районах, зелених зонах призводить до порушення естетики містобудівних ансамблів, зон відпочинку, архітектурного вигляду міста.
Місто спотворене «пивними палатками» та іншими, подібними до них, тимчасовими спорудами. Але якщо зовнішнім виглядом міста має опікуватися міськрада, то законність прийнятих рішень у цій сфері контролює прокуратура.

Так, перевіркою законності рішення Миколаївської міської ради, яким затверджено Тимчасовий порядок укладення договорів про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових об'єктів для провадження підприємницької діяльності на території м. Миколаєва, встановлено невідповідність вказаного рішення вимогам чинного законодавства, у зв'язку з чим 29.12.2011 прокурором міста принесено протест.
Зазначений протест 26.01.2012 задоволено, рішення Миколаївської міської ради № 11/16 від 24.11.2011 приведено у відповідність до вимог законодавства.
Також виявлені порушення вимог законодавства під час прийняття виконавчим комітетом Миколаївської міської ради рішення про затвердження Положення про порядок організації та проведення відкритого конкурсу на визначення відповідності намірів замовника щодо розміщення пересувної тимчасової споруди (сезонної роздрібної торгівлі) містобудівним умовам. Прокурором міста принесено протест, який 19.04.2012 задоволено, рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради скасовано.
Незважаючи на Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», рішення про затвердження комплексної схеми розміщення тимчасових споруд на території міста Миколаєва до теперішнього часу не прийнято, що призводить до хаотичного розміщення тимчасових споруд на вулицях міста.
Так, рішенням Миколаївської міської ради безпідставно надано дозвіл суб'єкту господарювання на розміщення групи розташованих поряд тимчасових об'єктів для здійснення підприємницької діяльності на земельній ділянці в межах скверу, чим фактично змінено її цільове призначення. Прокуратурою міста принесено протест, який задоволено, зазначене рішення Миколаївської міської ради - скасовано.
Виявлено прокуратурою міста й інші порушення вимог законодавства в зазначеній сфері, з метою усунення яких внесено відповідні документи реагування.

Юрій Палій, прокурор м. Миколаєва.

| | | | - | | | | | |