.
В июне планируют завершить работы по строительству газопровода в Первомайском районе.

В июне планируют завершить работы по строительству газопровода в Первомайском районе.

mlp / 29.05.2012

В Первомайському районі тривають роботи з прокладення газопроводу по найдовшій ділянці. Протяжність цього підвідного газопроводу високого тиску складає понад 32 кілометри. Він проходить від села Полтавка до села Соколівка через Зелені Кошари, Степківку, Степове, Жовтневе, Романову Балку та Іванівку. Фінансує будівництво НАК «Нафтогаз України», замовником виступає управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації.

Роботи із прокладання труб на цій площі веде будівельна компанія ТОВ «Бізнесфорумінвест», яка добре зарекомендувала себе при виконанні будівельних робіт як в Україні, так і за її межами. Як повідомив заступник директора з виробництва компанії Петро Константинов, на сьогоднішній день проводиться зварювання труб і земляні роботи. Труб вистачає на половину обсягу об’єкта. Додаткові поставки відбудуться протягом тижня. «До наших завдань входить укладка труб, установка ГРП на ділянці, підключення до газу, - зазначає Петро Степанович, - По всій протяжності газопроводу буде встановлено шість ГРП. Сьогодні на будівництві щодня працюють дев’ятеро робітників, в роботі три екскаватора, машини. Впевнений, що терміни, передбачені договором, ми витримаємо».

Передбачається, що роботи з будівництва газопроводу завершаться вже у червні цього року.
І першими отримають газ мешканці села Зелені Кошари Степківської сільської ради. На відміну від багатьох населених пунктів, де існують проблеми із розвідним газопроводом, в Зелених Кошарах про нього потурбувалися заздалегідь.
За словами голови Степківської сільської ради Віктора Дудка, «ми не гаяли часу в очікуванні газу. Протягом двох років розробили і затвердили проект розводки газу по селу, закупили труби і фактично завершили роботи з проведення розвідного газопроводу по селу. В цьому нам допомогло фінансово господарство «Зелені Кошари», яке є дослідним господарством Академії аграрних наук України. Я дуже задоволений темпами робіт, які демонструє підрядник. Лише за один день вони укладають до 500 метрів труб. Тож газ вже на підході до Зелених Кошар. А далі дійде і до інших сіл».
Також Віктор Миколайович розповів і про реакцію місцевих жителів на початок будівництва: «Наші селяни понад десять років чекали газифікації. Коли ж побачили техніку, що прибула для робіт із будівництва, завезені труби, в них не залишилося жодних сумнівів, що газ нарешті прийде до їхніх домівок. А газ для нас – це, в першу чергу, велике благо для людей і громади. Покращаться побутові умови, люди заживуть в комфорті. По-друге, на газ сподіваються і господарства, розташовані на території сільради. З приходом голубого палива, вони зможуть розширити свої виробництва, покращити економічні показники. У виграші буде вся громада».

Сподіваються на газ і мешканці Романобалківської сільської ради, на території якої проживає близько півтори тисячі жителів. Сільський голова Леонід Чаусенко зазначає, що газифікація п’яти населених пунктів планувалася ще у 1991-му році. Але все зупинилося. Проекти, які були зроблені тоді, довелося переробляти і 20 років очікувати рішення по газифікації. «Тільки завдячуючи масштабному проекту «Нафтогазу» та облдержадміністрації, - впевнений Леонід Іванович, - питання нарешті буле вирішено».

Всього завдяки реалізації проекту з будівництва підвідного газопроводу високого тиску від Полтавки до Соколівки можливість підвести газ до своїх осель отримують 3,6 тисяч мешканців району.


Підготовлено за матеріалами управління капітального будівництва
Миколаївської облдержадміністрації

| | | | - | | | | | |