.
Первомайский район газофицируют на 85%.

Первомайский район газофицируют на 85%.

mlp / 22.05.2012

У 2011-му році в одному з найбільших районів Миколаївської області – Первомайському – буде газифіковано більше населених пунктів, ніж за всі роки незалежності України. Роботи з підготовки та прокладання газопроводів по території району розпочалися ще у минулому році. За останній рік введено в дію близько 13-ти кілометрів газопроводу, що дало можливість газифікувати села Підгородна та Синюхін Брід. В найближчих планах – проведення 60-ти кілометрів підвідних газопроводів високого тиску.
Активні кроки з газифікації стали можливими завдяки реалізації в області грандіозного проекту НАК «Нафтогаз України» та Миколаївської обласної державної адміністрації. Таку впевненість висловив голова Первомайської райдержадміністрації Борис Демченко. Він повідомив, що за часи незалежності України в районі було газифіковано лише десять населених пунктів, побудовано дві газорозподільні станції на весь район. В цьому ж році на підставі розроблених та затверджених проектів з газифікації, газ прийде до 12-ти найбільш крупних населених пунктів.
Борис Олексійович означив три основних напрямки будівництва газопроводів. Перший – до села Довга Пристань (підвідний газопровід довжиною в 3,7 кілометри прокладають з с.Побужжя Кіровоградської області). Другий напрямок охоплює села Софіївка, станцію Бандурка та село Лиса Гора, його протяжність становить 24 кілометри. І третя, найдовша газопровідна «гілка» довжиною у 36 кілометрів, пройде від Полтавки до Іванівки, що дасть можливість підключити до газу відразу вісім сіл –Зелені Кошари, Соколівку, Степківку, Степове, Жовтневе, Романову Балку, Іванівку та в перспективі - Генівку. Передбачається, що першими «з газом» будуть жителі села Зелені Кошари, які отримують блакитне паливо вже у червні цього року. А до кінця поточного року газ прийде і до інших населених пунктів.
Водночас із роботами по будівництву газопроводів до вищевказаних сіл, в районі займаються розробкою проектів з газифікації північної частини території, - сіл Кам’яна Балка, Чаусове-2, Мічуріне, Підгір’я і Чаусове-1. Голова райдержадміністрації повідомив, що протягом місяця проекти мають пройти відповідну експертизу, а після їх погодження в «Миколаївгазі» можна буде приступати до реалізації. В результаті район буде газифіковано на 85%.
- Люди повірили в успіх газифікації ще два роки тому, - продовжує Борис Олексійович, - коли до влади прийшла команда професійних управлінців. Це голова облдержадміністрації Микола Круглов, його перший заступник Геннадій Ніколенко, заступник Віталій Травянко. У питаннях газифікації ми отримаємо велику організаційну допомогу від управління капітального будівництва облдержадміністрації, яке виступає замовником будівництва всіх цих об’єктів. Відчувається повне розуміння наших проблем і реальна підтримка. Фінансування будівництва підвідних газопроводів здійснюється за рахунок НАК «Нафтогаз України», а розробка проектів розвідних газопроводів по населених пунктах – за рахунок місцевих бюджетів та сільгоспвиробників.
Довіра людей до дій влади виникла не спонтанно. Два роки в районі тому починали з малого: ремонтували дитячі садки, вводили в дію кювети, розширяли мережу водопроводів, вирішили питання із вуличним освітленням населених пунктів. Нарешті, буде вирішена і основна соціальна проблема району – його газифікація. А з газом прийде комфорт та добробут до осель первомайців.

Підготовлено за матеріалами управління капітального будівництва
Миколаївської облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |