.
Ход газофикации в Снегиревке.

Ход газофикации в Снегиревке.

mlp / 11.04.2012

10-11 квітня в Миколаївській області перебуває голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін.

Саме ця компанія взяла на себе зобов’язання профінансувати будівництво газопроводів в нашій області. В перший день візиту керівник відомства особисто переконався в тому, як ведуться роботи з газифікації Снігурівки та Снігурівського району, провів зустрічі з людьми та роз’яснив позицію «Нафтогазу» з приводу фінансування всіх етапів газифікації. Разом із першим заступником голови облдержадміністрації Геннадієм Ніколенком Євген Бакулін зустрівся з жителями села Поляна Снігурівського району, розташованого в 3,5 кілометрах від районного центру.
Саме тут розгорнуто зварювання труб для підвідного газопроводу-відводу до Снгурівки. Як розповів представник підрядної організації, ПАТ «СМУ-24», після зварювання, труби вивозять на трасу, де знаходиться трубоукладач, екскаватор, землерийна машина. І вже на трасі йде укладка труби в траншею. За день робочі прокладають до 400 метрів труб. Як запевняє представник підрядника, на етапі підготовки та укладання труб ніяких заминок немає, влада та «Нафтогаз» повністю дотримуються всіх домовленостей та умов договору.
Позитивно оцінив хід робіт і голова правління «Нафтогазу» Є.Бакулін. «Місяць тому, - зазначив він, - ми зустрілися для того, щоби обговорити ситуацію із газифікацією області, перевірили всі проекти, внесли в деякі з них коригування, зробили замовлення на обладнання. І сьогодні робота розгорнута повним ходом. Вважаю, що ті графіки, які ми намітили, вони реальні і будуть виконані».
За цей місяць кардинально змінився і настрій самих снігурівців. Якщо за довгі роки вони втратили віру у можливість підключення до газу, то тепер, побачивши на власні очі активність у виконанні робіт, остаточно впевнилися в тому, що газ таки прийде до їхніх осель. На зустрічах з жителями району вже не звучали запитання – чи буде газ? Людей цікавили більш конкретні проблеми, - як організувати кооператив, оформити документи, чи можна отримати кредити на пільгових умовах. На всі ці запитання розгорнути відповіді надали представники місцевої та обласної влади, керівник «Нафтогазу». Також вони розповіли, з якими труднощами доводилося зіткнутися в ході робіт з газифікації. Так, перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Ніколенко повідомив, що існували проблеми з поставкою труб для Снігурівського газопроводу. Але за втручання «Нафтогазу» це питання закрито, труби в необхідній кількості поступили наприкінці березня. Також довелося вносити корективи до проекту газифікації у зв’язку з тим, що газорозподільна станція в попередньому проекті була розрахована тільки на підведення газу до Снігурівки. А у зв’язку з необхідністю газифікувати населенні пункти райони, було прийнято рішення поставити ГРП іншого класу. Нова ГРП, виготовлена в Італії, буде встановлена в серпні цього року.
Особливий наголос представники влади зробили на необхідності активізації самих громад. Адже сумнівів в тому, що підвідний газопровід буде побудовано, вже немає ні в кого. Але надто важливим є те, щоби газ реально дійшов до кожного будинку. Для цього громадам населених пунктів разом із місцевою владою слід підготувати проектно-кошторисну документацію, привести до ладу комунікації, надати необхідну інформацію ініціативним групам, провести роз’яснювальну роботу серед населення. «Коли кожен виконає свою роботу, загальну мету буде досягнуто», - впевнений Євген Бакулін.
Порадували гості і приємними подарунками. Так, минулого разу до керівника «Нафтогазу» звернулися працівники освіти з проханням заохотити талановитих і обдарованих дітей Снігурівщини. Євген Бакулін відгукнувся на їхнє прохання і подарував двом учням Снігурівської школи №1 сучасні ноутбуки. Подарунки отримали учень 11-го класу Артем Щербина, який з першого класу вчиться на відмінно і претендує на золоту медаль та десятикласниця Олена Заєць, талановита дівчина, призерка багатьох всеукраїнських та обласних творчих конкурсів.

Підготовлено за матеріалами управління капітального будівництва
облдержадміністрації.

| | | | - | | | | | |