.
Ответственными за строительство корвета определены николаевские предприятия КП «Исследовательско - проектный центр кораблестроения», ПАО «Черноморский судостроительный завод» и государственный концерна «Укроборонпром».

Ответственными за строительство корвета определены николаевские предприятия КП «Исследовательско - проектный центр кораблестроения», ПАО «Черноморский судостроительный завод» и государственный концерна «Укроборонпром».

mlp / 18.11.2011

Прес-служба Миколаївської ОДА надіслала інформацію „Про затвердження Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу «корвет» за проектом 58250”.

9 листопада 2011 року Кабінет Міністрів України своєю постановою №1150 затвердив Державну цільову оборонну програму будівництва кораблів класу «корвет» за проектом 58250 (далі – програма).

Програму розроблено на основі Концепції будівництва кораблів класу «корвет», схваленої розпорядженням Уряду від 9 березня 2011 р. №176-р

Відповідно до програми виконавцями заходів визначено Миколаївські підприємства КП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» та ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», а також Державний концерн «Укроборонпром».
До будівництва військових кораблів будуть залучені підприємства та установи оборонно-промислового комплексу, інші суб’єкти господарської діяльності області та України.

Програма розрахована на 2011-2021 роки. За цей час має бути побудовано чотири корабля. Головний корабель, який закладено на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод» 17 травня 2011 року за участю Президента України В.Ф.Януковича - буде побудовано та здано замовнику – Міністерству оборони України – 2016 року.

Фінансування програми здійснюватиметься за рахунок коштів Державного бюджету України. Орієнтовний обсяг фінансування становитиме 16,21 млрд.грн.

Виконання програми дасть змогу суттєво поліпшити ситуацію у різних сферах діяльності держави, у тому числі: у військовій, промисловій, соціально-економічній, зовнішньоекономічній, екологічній та інших.
Зокрема,
у промисловій сфері - створити умови для розвитку вітчизняних суднобудівних підприємств, підприємств приладобудування і машинобудування, які виробляють корабельне озброєння і технічні засоби з використанням енергоефективних та енергозберігаючих технологій;
у соціально-економічній сфері – забезпечити стабільну роботу понад 100 підприємств у різних регіонах держави із загальною кількістю наукових та виробничих кадрів не менше як 10 тис. осіб.;
у військовій сфері – оновити та поповнити корабельний склад Військово-Морських Сил за рахунок кораблів, спроможних виконувати завдання у віддалених районах та відкритому морі, а також створити сучасну систему базування кораблів.

| | | | - | | | | | |