.
Андрій Клюєв: До 7 вересня керівники регіонів повинні відзвітувати про закінчення перегляду місцевих регуляторних актів.

Андрій Клюєв: До 7 вересня керівники регіонів повинні відзвітувати про закінчення перегляду місцевих регуляторних актів.

mlp / 01.09.2011

Голови обласних та Київської і Севастопольської міських адміністрацій повинні забезпечити завершення роботи з внесення змін або скасування регуляторних актів, що не відповідають принципам державної регуляторної політики.
Про це заявив у вівторок Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв на селекторній нараді з керівниками всіх регіонів України.
Про виконання роботи до 7 вересня 2011 року вони повинні поінформувати Мінекономрозвитку та Держкомпідприємництво для узагальнення та інформування Кабінету Міністрів до 9 вересня.
Андрій Клюєв нагадав, що це питання буде розглядатися на засіданні Ради регіонів, яке відбудеться під головуванням Президента України 14 вересня. Тому, за його словами, всі регіони мають стовідсотково завершити цю роботу. До тих керівників регіонів, які не виконують завдання щодо дерегуляції, поставлені Президентом України, буде багато питань, і можливо – кадрові рішення, заявив Андрій Клюєв.
Перший віце-прем‘єр-міністр нагадав, що закон “Про прискорений перегляд регуляторних актів, прийнятих органами та посадовими особами місцевого самоврядування”, передбачав завершення цього процесу ще в травні.
Андрій Клюєв також наголосив, що важливо забезпечити недопущення у подальшому прийняття регуляторних актів, які не відповідають законодавству, ставлять зайві перепони для розвитку бізнесу.
На сьогодні із понад 35 тис. регуляторних актів внесено зміни чи скасовано 98,5% актів, що потребували такого скасування чи внесення змін, повідомив він.
В основному це документи, які стосувалися тих сфер господарської діяльності, що мають найбільший соціальний та економічний вплив на розвиток регіонів, заявив Перший віце-прем‘єр-міністр. За його словами, йдеться про акти у сфері місцевих податків і зборів, фінансів і ціноутворення, управління комунальною власністю та регулювання земельних відносин.
Андрій Клюєв повідомив, що на сьогодні повністю на всіх рівнях завершена робота у 8 областях (Волинській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернігівській).
За його даними, 99% робіт виконано у 5-ти областях – Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Черкаській та Чернівецькій.
Понад 90% регуляторних актів, які потребували приведення у відповідність із принципами регуляторної політики, скасовано чи внесено до них зміни рештою регіонів, за виключенням Севастополя (60%) та Києва (38%), повідомив Андрій Клюєв.

| | | | - | | | | | |