.
Комунальники Миколаєва поставили собі завдання на міжопалювальний період

Комунальники Миколаєва поставили собі завдання на міжопалювальний період

mlp / 23.04.2011

22 квітня відбулося засідання виконавчого комітету Миколаївської міської ради. На порядок денний було винесено 84 питання зі сфери житлово-комунального господарства, опіки, цивільного захисту, транспорту, землекористування, соціального захисту тощо.
Зі звітом про підсумки опалювального сезону 2010-2011 та про заходи з підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 рр. виступив начальник управління житлового господарства міського департаменту ЖКГ А.Палько.
Згідно представленої інформації, протягом опалювального сезону 2010-2011 років функціонували всі 119 котелень ОКП “Миколаївоблтеплоенерго”, котельня ВАТ “Миколаївської ТЕЦ”, 3 котельні КЕВ, котельня ДП НВКГ «Зоря-Машпроект».
За рахунок коштів Стабілізаційного фонду, передбачених для реалізації Загальнодержавної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009—2014 роки та Загальнодержавної програми “Питна вода України” на 2006—2020 роки, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 16 червня 2010 р. № 461 та наказом Мінжитлокомунгоспу від 23 липня 2010 року № 247 виконувались роботи за напрямком "Енергозбереження, розвиток та реконструкція систем теплопостачання", в тому числі на таких об’єктах:
- Реконструкція теплових мереж від котельні по вул.Карпенка, 20;
- Реконструкція котельні по вул. Карпенка, 20;
- Реконструкція котельні по вул. Чорноморська, 1;
- Реконструкція котельні по вул. Гастело, 14.
Загальна вартість робіт склала 2941,1 тис.грн. в тому числі з державного бюджету - 1610,3 тис.грн., співфінансування міського бюджету – 1330,8 тис.грн.
За рахунок вказаних коштів також виконано заміну 7-ми морально застарілих котлів на котли потужністю 100 кВт та 1344 пм теплової мережі в м. Миколаєві.
Протягом опалювального сезону 2010-2011 р.р. серйозних аварій у роботі опалювального обладнання та на теплових мережах підприємств теплоенергетики не було. Робота котелень та відпуск теплоносія споживачам виконувалися з дотриманням температурного графіка, без серйозних відхилень. З негативних моментів керівник управління житлового господарства відзначив те, що, з різних обставин, в ході опалювального сезону спостерігалися короткочасні перебої з електропостачання об’єктів ОКП «Миколаївобленерго», що могло спровокувати вихід із ладу обладнання і, як наслідок, погіршення надання послуг споживачам.
Тривалість опалювального сезону 2010-2011 рр. складала 178 діб, що відповідає нормативам витрат палива та теплової енергії на опалення житлових та громадських споруд, а також на господарсько-побутові потреби в Україні для кліматичного поясу, в якому розташований Миколаїв.
Основними завданнями на міжопалювальний період визначено такі:
Підготовка об’єктів комунальної теплоенергетики, житлового фонду, закладів соціальної сфери повинна здійснюватися з додержанням вимог «Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду», затверджених спільним наказом Міністерства палива та енергетики України від 10.12.08 № 620/378. Зокрема, комунальники планують звернути особливу увагу на такі моменти:
- Розробка до 01.05.11 організаціями та установами для отримання теплової енергії заходів щодо підготовки внутрішньобудинкових систем;
- Створення згідно розпорядчих документів, комісій тепло постачальними, житлово-експлуатаційними підприємствами, бюджетними установами, для визначення готовності до опалювального сезону з оформленням відповідних актів, висновків та паспортів готовності;
- Заповнення відремонтованих систем теплопостачання підготовленою водою з тиском 0,5 кгс/кВ.м.;
- Виконання пробних пусків систем опалення та теплопостачання перед початком опалювального сезону для перевірки їх готовності.
Також передбачена реалізація таких заходів:
- підготовку 124 джерел централізованого теплопостачання та 70 ЦТП з проведенням поточного та капітального ремонтів;
- капітальний ремонт 2,99 км теплових мереж;
- гідравлічні випробування 193,63 км теплових мереж;
- комплексну підготовку 3347 житлових будинків (у тому числі 3049 будинків комунальної власності) з оформленням паспортів готовності;
- поточний ремонт 413 покрівель;
- комплексну підготовку 1595 внутрішньобудинкових систем опалення;
- підготовку 20 медичних закладів, 152 будівель закладів освіти.
Підготовку об’єктів соціально-культурної сфері до нового опалювального сезону планується виконати до 1 вересня поточного року, а остаточно завершити всі підготовчі роботи - до 1 жовтня;
Заплановане прийняття до комунальної власності міста житлового фонду та об’єктів соціально-культурного призначення ПКВО «Фармація», державної акціонерної холдингової компанії «ЧСЗ», ВАТ «Миколаївсантехмонтаж», Жовтневого управління водного господарства. Під особливим контролем перебуватиме передача відомчого фонду ДП ЖЕД «Будівельник». З метою своєчасної підготовки житлових будинків до опалювального періоду 2011-2012 р.р. будуть вжиті всі необхідні заходи.
У планах комунальників - продовжити перехід на індивідуальне опалення об’єктів охорони здоров’я та освіти (дитсадки, пологові будинки, стаціонарні відділення). Продовжиться і комплексна робота з погашення заборгованості за енергоносії та житлово-комунальні послуги, і в першу чергу за газ та опалення.
Додатково планується спрямувати увагу комунальників на пошук альтернативних засобів боротьби з ожеледицею, оскільки використання піщано-соляної суміші не забезпечує в достатній мірі безпеку руху і призводить до засмічення шляхів та зливової каналізації.

Відділ по роботі зі ЗМІ.

| | | | - | | | | | |