.
BUNGE предоставит Николаевской облгосадминистрации новые инвестиционные предложения.

BUNGE предоставит Николаевской облгосадминистрации новые инвестиционные предложения.

mlp / 03.02.2011

2 лютого голова облдержадміністрації Микола Круглов зустрівся з президентом транснаціональної компанії BUNGE Альберто Вайссером (США), віце-президентом компанії, керівником Європейського офісу Жан-Луі Гурбеном, генеральним директором, керуючим напрямку агробізнесу по Східній Європі Дмитром Горшуновим та координатором проекту, радником міністра транспорту України Василем Капациною,- з приводу завершення будівництва перевантажувального комплексу зернових вантажів на території Миколаївського морського торговельного порту.

Президент ТНК BUNGE А.Вайссер заявив про задоволення інвестицією, вкладеною на Миколаєвщині: «Ми маємо термінали у 30 портах різних країн світу, і були приємно вражені тим, що проект був реалізований в межах затвердженого бюджету і навіть раніше запланованого терміну». Він також подякував голові облдержадміністрації за підтримку.
М.Круглов, зі свого боку, наголосив на тому, що останнім часом в Миколаївській області спостерігається суттєве пожвавлення у реалізації інвестиційних проектів, пов’язаних з обробкою вантажів та переробною промисловістю. Це не тільки створює нові робочі місця та поповнює бюджет області, а ще й сприяє вирішенню проблеми продовольчої безпеки України, яка є одним із головних пріоритетів у політиці Президента України В.Януковича. До речі, саме цьому питанню буде присвячене засідання Ради регіонів України, яке має відбутись у березні п.р. у Миколаєві. Серед об’єктів, які будуть презентовані під час цього заходу, передбачені і портові термінали.
«В Україні достатньо зерна для усіх наявних зернотрейдерів. Втім, одним з найактуальніших завдань для нас є підвищення родючості: господарства-лідери збирають сьогодні по 70-80 центнерів з гектару, тоді як решта, на таких же землях, отримує тільки 25 центнерів. Ми маємо впровадити нові агротехнології, щоб вийти на середній показник 60-70 центнерів»,- наголосив голова ОДА.
Топ-менеджери компанії BUNGE, яка посідає перше місце у світі по перевантаженню харчових олій та друге – по зернових культурах, зробили акцент на тому, що продовольча безпека є проблемою номер один для усього світу, оскільки , за розрахунками фахівців, до 2050 року необхідно підвищити виробництво зерна на 1,7 млрд. тон (зараз сукупний врожай становить близько 2,5 млрд. тон). При цьому існує тільки 2 країни, які мають потенціал для суттєвого підвищення виробництва зерна: Бразилія та Україна. Тому до України зараз привернута особлива увага як міжнародних організацій, працюючих під егідою ООН, так і потужних інвесторів. До того ж, Україна має більше можливостей для розвитку портового господарства, ніж сусідня Росія.
ТНК BUNGE розглядає можливість реалізації ще одного інвестиційного проекту у Миколаєві. Найближчим часом до облдержадміністрації будуть надані нові інвестиційні пропозиції.

Пресс-служба ОДА

| | | | - | | | | | |