.
Состоялся брифинг на тему: «Осуществление охраны общественного порядка и безопасности граждан в местах отдыха на Черноморском побережье Николаевской области».

Состоялся брифинг на тему: «Осуществление охраны общественного порядка и безопасности граждан в местах отдыха на Черноморском побережье Николаевской области».

mlp / 16.06.2010

15 червня в залі колегії УМВС України в Миколаївській області відбувся брифінг на тему: «Здійснення охорони громадського порядку та безпеки громадян у місцях відпочинку на Чорноморському узбережжі Миколаївської області». Участь у заході приймали: начальник УГБ УМВС України в Миколаївській області підполковник міліції Анатолій Валерійович Тріщук, начальник УДСО при УМВС України в Миколаївській області Вадим Петрович Васянович, завідуючий сектором з питань туризму і курортів Миколаївської ОДА Руслан Володимирович Волчевський та заступник начальника Управління наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Миколаївській області Сергій Борисович Зімін.
На дворі червень місяць й це означає, що курортно-туристичний сезон набирає своїх обертів. Щорічно у цей період у місцях масового відпочинку перебуває до півмільйону громадян та близько 10 тисяч дітей в оздоровчих закладах. За словами начальника Управління громадської безпеки УМВС підполковника міліції Анатолія Валерійовича Тріщука на теперішній час на Чорноморському узбережжі нараховується 238 пансіонатів, баз відпочинку, інших закладів й на даний момент обстановка стабільна.
З метою належного забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян, своєчасного реагування на можливі ускладнення та ефективного використання можливостей усіх служб і підрозділів внутрішніх справ розроблено додаткові маршрути патрулювання - на автомобілях, на мотоциклах, на велосипедах та у пішому порядку. На основі постійного аналізу стану злочинності передбачено заходи як загально-профілактичного характеру, так і кримінально-розшукової спрямованості, забезпечення безпеки дорожнього руху та інше.
Управлінням державної служби охорони запроваджений такий метод забезпечення безпеки громадян на території відпочинку, як «тривожна кнопка», яка на сьогоденні має продуктивну результативність. Іншими словами - це оперативний екстрений зв'язок громадян з правоохоронними органами. За лічені секунди приймається сигнал «тривога» на пульт охорони й миттєво реагуючи (за 2-3 хвилини), співробітники міліції прибувають на місце скоєння правопорушення. У місцях, де встановлена «тривожна кнопка», розміщуватиметься інформаційна наклейка з надписом – «екстрений виклик міліції». Це дозволить кожному громадянину, який став жертвою правопорушення або його свідком, мати можливість оперативного звернення до правоохоронних органів.
Дієва система безпеки, оперативність й ефективність попередження і припинення правопорушень є головним завданням правоохоронців, керівників баз відпочинку, пансіонатів, магазинів, кафе, що розташовані на території узбережжя Чорного моря та, безумовно, одним із основних критеріїв комфортного відпочинку громадян.
Учасники брифінгу надали вичерпні відповіді на питання журналістів та запевнили, що Миколаївська область до належного забезпечення безпеки громадян під час курортного сезону на Чорноморському узбережжі готова.

| | | | - | | | | | |