.
У МИКОЛАЄВІ РОЗПОЧАВСЯ БЛАГОДІЙНИЙ СЕЗОН

У МИКОЛАЄВІ РОЗПОЧАВСЯ БЛАГОДІЙНИЙ СЕЗОН

mlp / 09.04.2010

8 квітня у міськвиконкомі відбулася прес-конференція оргкомітету загальноміської соціальної ініціативи «Благодійний сезон».

Третій рік поспіль в Миколаєві проводиться «Благодійний сезон». У грудні 2007 року представниками громадськості, бізнесу і влади було ухвалено рішення щорічно проводити в місті таку ініціативу. Її мета – формування культури благодійності, розвиток міжсекторного соціального партнерства, об'єднання добровольчих ініціатив громадян з можливостями влади й підтримці бізнесу для створення сприятливого соціального середовища. В рамках «Благодійного сезону» здійснюються різні заходи, які направлені на залучення городян до вирішення конкретних проблем і досягненні суспільно-корисного результату.

За підсумками двох минулих років (2008-2009 рр.): проведено 8 крупних загальноміських заходи і 463 добрих справ, в реалізацію яких залучено 87 громадських організацій і понад 15 тисяч мниколаївців. Волонтерами в кількості 1800 чоловік відпрацьовано близько 107 тисяч волонтерських годин. А фінансово-матеріальний добровольчий внесок миколаївських волонтерів в реалізацію 463 добрих справи склав близько 0,5 млн. грн. (у перерахунку на 40-годинний робочий тиждень і мінімальну зарплату).

За інформацією оргкомітету «Благодійного сезону», ключовими заходами 2010 року будуть: добровольча акція «Весняний тиждень добра» (квітень), загальноміський конкурс суспільного визнання «Благодійник року» (грудень), благодійна акція «Осінній тиждень добра» (жовтень), Бал добровольців (грудень).

На думку співголови оргкомітету Дмитра Мурашка, реалізація цих заходів сприятиме формуванню культури благодійності та, найголовніше, її ефективності. Також планується організація різних заходів, що залучають до благодійної діяльності якомога більше представників миколаївської громади під девізом «Благодійником може бути кожен!».

З початку року оргкомітетом підтримана «Програма підтримки творчої самореалізації молодих талантів «Респект-шоу», яка має два завдання: 1) сприяння творчій самореалізації миколаївської молоді, 2) збір благодійних коштів на матеріальну підтримку музичних і художніх шкіл міста. У період з лютого по березень п.р. програма йшла під девізом «Малюкові потрібна допомога!». В результаті було зібрано 2108 грн., які передані батькам Романа (www.romochka.com), а проведена інформаційна кампанія дозволила зібрати всю суму для чергового курсу реабілітації дитини (18178 грн.).

Зараз йде робота з підготовки до проведення з 19 по 25 квітня «Весняного тижня добра», мета якого популяризація волонтерства серед жителів Миколаєва.

А вже 11 квітня в 12-00 годин на території військової частини в «Соляних» при підтримці оргкомітету за ініціативою Асоціації пейнтбольних клубів «ТТ» (www.zolotayaorda.com.ua) відбудеться «Благодійний турнір по спортивному пейнтболу «В бій за життя», виручені кошти від якого будуть перераховані онкогематологічному відділенню Миколаївської дитячої лікарні.

Оргкомітет «Благодійного сезону» запрошує городян з активної життєвої позицією, громадських діячів, представників бізнесу, депутатів взяти участь в реалізації вищезгаданих заходів. Адже саме в наших сумісних силах зробити Миколаїв містом соціальних ініціатив!

| | | | - | | | | | |