.
Заявление Блока Ю. Тимошенко в Николаевской области.

Заявление Блока Ю. Тимошенко в Николаевской области.

mlp / 19.03.2010

ЗАЯВА Блоку Юлії Тимошенко Миколаївської області

Перші ж дні та кроки правління Віктора Януковича і його найближчого оточення свідчать про їх намагання спаплюжити і зруйнувати демократичні завоювання, які так важко здобувались народом України за період своєї історії.

Цинічне, брутальне та зухвале ігнорування Конституції України, спроба перетворення Парламенту країни в кишенькову канцелярію комуно-олігархічно-кланового режиму, а органи місцевого самоврядування - в декорацію та придаток до правлячої верхівки наочно свідчать про здійснення в країні антиконституційного реваншу. Цілком очевидним є те, що мета такого реваншу - перетворення країни в інструмент обслуговування особистих амбіцій кримінальних угрупувань, де місце для народу визначено виключно за межею пристойного існування.
Фарс, що впроваджують підручні «гаранта», намагаючись нав’язати країні один зрозумілий лише для них закон: життя: «По понятиям», розпочався з антиконституційних дій в стінах Верховної Ради, де шляхом чисельних порушень Основного Закону і діючого законодавства України були скасовані вибори до місцевих рад та була утворена так звана технічна коаліція заколотників і уряд Азарова. Нехтуючи суспільною думкою, демократичними канонами та міжнародним авторитетом країни, пан Янукович, фактично власноруч сформував «урядову» команду фахівців з відкатів, дерибану та українофобства. В країні згортуються соціальні та культурні програми, повертаються ганебні схеми корупційних кадрових призначень, обкладається податтю малий та середній бізнес, готується базис для отримання і розграбування колосальних зовнішніх фінансових позичок, лаштуються до прихватизації державні об’єкти, іде наступ на свободу слова в Україні.
Все це дає нам підстави стверджувати, що країна як ніколи потребує консолідації демократичних патріотичних сил з метою недопущення перетворення нашої держави в кримінально-олігархічний табір режиму під гаслом «почую кожного - з братви».
Усвідомлюючи усі існуючі загрози для майбутнього розвитку нашої держави як демократичної та цивілізованої європейської країни, ми заявляємо про перехід в тверду опозицію до діючого антиконституційного режиму який швидкоруч намагається реставрувати злочинний режим зразка Кучми та перетворити Україну в офшорний придаток до олігаргічно-кримінальних кланів.
Немає жодних сумнівів, що в такій важкій для країни ситуації, саме опозиційний демократичний рух, об’єднаний спільною метою – захистом державних інтересів, демократичних принципів, прав та свобод людини, здатен зупинити загрозливі процеси, розпочаті владною командою Януковича. Тому звертаємось до усіх патріотично налаштованих громадян, політичних та громадських об’єднань з закликом консолідуватись і об’єднати зусилля задля встановлення в Україні справжньої демократії, народної влади та гідного життя.
Переконані: саме шляхом консолідації та організації конституційного захисту демократичних завоювань, народ не дасть країні скотитися в тоталітарну прірву. Через справедливу боротьбу та спротив разом ми забезпечимо Українській державі гідне та щасливе майбутнє.

Прийнято на розширеній Раді Блоку Юлії Тимошенко в Миколаївській області 19.03.2010 р.

| | | | - | | | | | |