.
Виїзне засідання консультативно-дорадчої ради представників громадських організацій національних меншин області.

Виїзне засідання консультативно-дорадчої ради представників громадських організацій національних меншин області.

mlp / 21.09.2009

В приміщенні Миколаївського обласного краєзнавчого музею відбулося виїзне засідання консультативно-дорадчої ради представників громадських організацій національних меншин області при голові облдержадміністрації. В заході взяли участь керівники дванадцяти обласних товариств (корейців, поляків, греків, росіян, німців, дагестанців, євреїв, болгарів, чехів, азербайджан, турків-месхетинців та ін.).
Порядок денний ради: 1. Актуальні проблеми життєдіяльності громадських організацій національних меншин області та шляхи їх вирішення. 2. Виконання рішень попереднього засідання ради. 3. Участь громадських організацій національних меншин області в щорічному фестивалі Південного регіону України "Дружба". 4. Участь громадських організацій національних меншин області в Днях німецької культури в Миколаївській області, присвячених 200-річчю поселення німців на території Миколаївської області.
Засідання відкрила начальник відділу у справах національностей облдержадміністрації Івашко О.М., яка доповіла, що відділ продовжує працювати над реалізацією державної політики у сфері міжнаціональних відносин, сприянням консолідації і розвитку української нації, забезпеченням прав національних меншин України, забезпеченням дотримання законодавства щодо національних меншин України і осіб, депортованих за національною ознакою, які повертаються до України та сприяє діяльності громадських організацій національних меншин України у задоволенні національно-культурних та освітніх потреб. Стан міжнаціональних відносин в області характеризується як стабільний. В області не відмічені факти обмеження прав і свобод за національною ознакою.
Головам товариств було урочисто вручено посвідчення членів ради представників громадських організацій національних меншин області при голові облдержадміністрації.
Івашко О.М. доповіла про виконання низки заходів, які обговорювалися на попередньому засіданні ради, а також розповіла про основні заходи, які відбулися в Миколаївській області завдяки національно-культурним товариствам та за сприянням відділу у справах національностей облдержадміністрації з червня по вересень 2009 року. Учасники засідання обговорили положення проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України» та одностайно підтримали його.
Голова громадської організації Рада національних товариств Миколаївської області Каймаразов М.Д. розповів про підготовку щорічного фестивалю Південного регіону України «Дружба» та закликав голів обласних товариств до співпраці та активної участі у проведенні фестивалю, а голова обласного товариства німців України «Відергебурт» Майснер В.А. запросив усіх присутніх до участі в Днях німецької культури в Миколаївської області.
Засідання пройшло в дружній, конструктивній обстановці за результатами роботи ради прийнято відповідне рішення.

Начальник відділу О.М.Івашко

| | | | - | | | | | |