.
Результати роботи промисловості області

Результати роботи промисловості області

mlp / 17.06.2009

За підсумками, підведеними Головним управлінням статистики, у січні–травні 2009 року порівняно з відповідним періодом 2008 року обсяги промислового виробництва скоротились на 21%, що на 0,2 відсоткових пунктів п. менше ніж за 4 місяці цього року.

Найбільше скоротили обсяги продукції підприємства добувної промисловості – на 57,6%, виробники будівельних матеріалів – на 55,6% та підприємства легкої промисловості – на 45,3%.

У порівнянні з січнем–травнем 2008 року знизився видобуток глин, вапняку, природних пісків, гальки, гравію, щебеню і дробленого каменю – на 74,4–54,8%. Зменшився випуск практично всіх видів будівельних матеріалів та виробів: багатошарових ізолюючих виробів зі скла, цементу, блоків та цегли з цементу чи бетону, елементів збірних конструкцій для будівництва з цементу чи бетону, готових для використання бетонних сумішей – на 76,2–57,8%, черепиці – на 37,1%, керамічної невогнетривкої цегли – на 23,7%.

Суттєво скоротилось виробництво більшості видів продукції легкої промисловості: жіночих брюк та бриджів, бюстгальтерів та аналогічних виробів, одягу та доповнення до нього для маленьких дітей зростом не більше 86 см, трикотажних панчішно-шкарпеткових виробів, жіночих жакетів, блейзерів, піджаків – на 81,2–62,4%, шкіри дубленої без подальшої обробки, спіднього трикотажного одягу, спідниць, чоловічих робочих комплектів і костюмів – на 55,5–51,3%, взуття – на 25,5%, шкіри обробленої після дублення – на 18,1%.

Виробництво харчових продуктів і напоїв зменшилось на 7,3%. Знизився випуск майже всіх видів молочних продуктів: вершків – на 95,2%, морозива – на 60,5%, сухих молока та вершків – на 41,8%, обробленого рідкого молока – на 33,6%, вершкового масла – на 28,9%, плавленого сиру – на 22,9%, кисломолочних продуктів – на 19,6%, свіжого неферментованого та кисломолочного сиру – на 15,8%.
Менше вироблено копченої риби – на 57,4%, солодкого печива і вафель – на 47,5%, круп – на 36,1%, гірчиці – на 28,2%, пряників та аналогічних виробів – на 26,2%, фруктових і овочевих соків та нектарів – на 24,7%, пшеничного борошна – на 21,5%, хлібобулочних виробів – на 11,7%.
Також відмічено скорочення випуску більшості видів м’ясної продукції, зокрема, м’ясних напівфабрикатів – на 91,8%, мороженої свинини – на 46,2%, солоної, сушеної або копченої свинини – на 40,1%, мороженої яловичини і телятини – на 32,4%, ковбасних виробів – на 27%.
Водночас, збільшився випуск виноградного вина – на 17,9%, макаронних виробів – на 26,1%, шоколадних цукерок – на 27,5%, тортів – на 28,6%, оцту – на 75%, приготовленої риби та консервів з риби – у 2 рази, овочів консервованих з додаванням оцту – у 2,5 раза, соняшникової нерафінованої олії – у 4,9 раза.

У машинобудуванні спад виробництва поглибився з 16,4% у січні–квітні до 18,6% у січні–травні, що переважно зумовлено зменшенням обсягів суднобудівної продукції, та скороченням випуску більшості основних видів машинобудівної продукції.

У металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів випущено продукції на 11,5% менше, що спричинено відчутним скороченням виробництва готових металевих виробів – на 74,2%.
Кількість виробленої електроенергії у порівнянні з січнем–травнем 2008 року зменшилась на 26,1%, або на 2,6 млрд.кВт.год.

Головне управління статистики у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |