.
Обласні семінари для різних категорій платників податків.

Обласні семінари для різних категорій платників податків.

mlp / 07.02.2008

1 лютого 2008 року в ДПА в Миколаївській області був проведений безкоштовний семінар на тему: “Актуальні питання податкового законодавства та складання податкової звітності за 2007 рік" з урахуванням норм Закону України “Про Державний бюджет України на 2008 рік" та порядок декларування доходів громадян, отриманих у 2007 році”.

На семінарі були присутні близько 100 платників податків м. Миколаєва - представники юридичних та фізичних осіб різних галузей народного господарства.
Заступник голови ДПА в Миколаївській області Шмурянов Валерій Миколайович розповів про основні напрями реформування податкової системи України та відносин між владою і бізнесом у 2008 році в контексті Програми діяльності Кабінету Міністрів України “Український прорив: для людей, а не політиків”. Прокоментував проект Податкового Кодексу України та закликав присутніх до обговорення та наданняя пропозицій до нього.

В семінарі брав участь представник Пенсійного фонду в Миколаївській області, який розповів про надання звітності до органів Пенсійного фонду в єлектронному вигляді.

Голова Миколаївського територіального відділення Асоціації платників податків розповіла про зміни в бухгалтерському обліку та про особливості складання фінансової звітності за 2007 рік.

Всім відомо, що з 1 січня 2008 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2007 року, яка як завжди триває до 1 квітня поточного року. З цього важливого на даний час питання виступив начальник управління оподаткування доходів фізичних сіб ДПА в Миколаївській області.

Згідно Закону України про Державний бюджет України на 2008 рік, значних змін зазнав Закон України “Про плату за землю”. З цього питання виступили фахівці відділу адміністрування ресурсних (рентних) платежів, платежів з землекористування та місцевих податків ДПА в Миколаївській області.

ДПА в Миколаївській області протягом 2007 року активно проводила роз’яснювальну роботу серед платників податків з приводу переваг подання податкової звітності в електронному вигляді. У 2008 році робота в цьому напрямі продовжена на цьому також було наголошено на семінарі про нагальні питання, проблеми та досягнення.

Наприкінці семінару провідні фахівці ДПА в Миколаївській області надали вичерпні відповіді на численні питання платників податків.

Відділ масово - роз'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |