.
Податківці Миколаївщини з честю виконують завдання по наповненню бюджетів всіх рівнів

Податківці Миколаївщини з честю виконують завдання по наповненню бюджетів всіх рівнів

mlp / 28.09.2007

26 вересня 2007 року в Державній податковій адміністрації у Миколаївській області відбулося розширене засідання Колегії за участі в.о. Голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олексія Миколайовича Гаркуші.

У своєму виступі він зазначив, що економіка області розвивається стабільно, адже Україна самодостатня держава, яка має по багатьом галузям замкнутий цикл виробництва. Зокрема, було відмічено високі темпи економічного розвитку області, де створені рівні умови для розвитку малого та середнього бізнесу, податки від якого значною мірою направляються на забезпечення соціального захисту громадян та функціонування об'єктів соціальної сфери. Адже наповненість бюджету дає можливість вже сьогодні підвищувати зарплати, пенсії, надавати пільги незахищеним верствам населення. Завдяки ритмічному наповненню бюджету збільшується фінансування бюджетної галузі.

В урочистій обстановці Олексій Гаркуша вручив державну відзнаку - Почесне звання "Заслужений економіст України" голові Державної податкової адміністрації у Миколаївській області Анатолію Андрійовичу Страшному. Він також наголосив на тому, що у податківців є всі можливості стабільно і в повному обсязі наповнювати бюджет і із вагомими показниками закінчити поточний рік. О.М. Гаркуша висловив вдячність та побажав всім присутнім успіхів у нелегкій роботі по мобілізації надходжень, адже без податків немає майбутнього.

На засіданні були підбиті підсумки роботи органів державної податкової служби Миколаївської області за січень-серпень 2007 року щодо збору платежів до бюджетів усіх рівнів. За звітний період збільшилися середньомісячні надходження до Державного бюджету на 31млн.грн.
До кінця року очікується зібрати до Зведеного бюджету 2 млрд.грн, до Державного - 1 млрд.грн.

Хоча виконання бюджетних призначень за 8 місяців цього року податківцям області вдалося забезпечити, однак в майбутньому начальникам підрозділів обласного апарату, начальникам ДПІ слід зосередити свою роботу на наявних резервах наповнення бюджету, -наголосив А.Страшний. Це, насамперед, підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи з підприємствами, які мінімізують сплату податків, використовують різноманітні схеми для безпідставного відшкодування ПДВ, а також робота зі збитковими підприємствами, підприємствами - боржниками, погашення податкового боргу, погашення векселів грошовими коштами.

Також він акцентував увагу на необхідності посилення роботи по упередженню операцій з так званого “нетипового експорту” й зупинився на інших організаційних питаннях роботи податкової служби.
Однак є підприємства, які зменшують платежі до бюджету. Так 20 підприємств задекларували податковий кредит на рівні податкових зобов'язань, таким чином не відраховуючи ПДВ, окремі маніпулюють внутрішнім ПДВ. Більше ста підприємств декларують валові витрати на рівні валових доходів і не беруть участі в формуванні доходів бюджету.
Слід нагадати керівникам таких підприємств, що їх працівники захищені з боку держави, і мають право на оплачувану відпустку по догляду за дитиною, пенсійне забезпечення та інше.
На засідання заслухано керівників відповідних підрозділів облДПА, поставлено завдання щодо безумовного виконання завдань на вересень та 4 квартал 2007 року.

Державна податкова адміністрація у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |