.
Опалювальний сезон розпочнеться вчасно.

Опалювальний сезон розпочнеться вчасно.

mlp / 27.09.2007

На нараді в. о. голови облдержадміністрації О. Гаркуші з міськими головами та головами РДА розглянуто питання про хід підготовки об'єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в опалювальний період 2007-2008 років.

Як зазначив начальник управління ЖКГ облдержадміністрації, А. Чорноусов, в цьому році темпи виконання робіт з підготовки об’єктів ЖКГ збільшилися в порівнянні з минулим роком. Так, вже на сьогодні теплові мережі готові на 96%, в тому числі „Миколаївоблтеплоенерго” на 93%.
На жаль, саме з причин складностей проведення тендерів, кошти не освоєні повністю. Керівники більшості районів саме цю причину вбачають основною в не освоєнні коштів.

Втім, О. Гаркуша піддав критиці голів РДА та міських голів, які зволікають з проведенням тендерів. Так, з’ясувалося, що в Очакові не змогли знайти виконавців для участі в тендері по ремонту водопровідних мереж. Майже така ж ситуація в Арбузинці. Керівник області наголосив на необхідності терміново завершити освоєння бюджетних коштів, виділених для підготовки області до зими.

Сьогодні завершується ремонт опалювальних систем в м. Миколаєві у 55 будинках (5%), м. Очакові – у 10 будинках (10%), м. Вознесенську – у 9 будинках (10%), м. Первомайську – у 9 будинках (8%) від запланованого. У зв’язку з відключенням житлових будинків в смт. Ольшанське від централізованого теплопостачання потребують щоденного контролю питання переведення 87 квартир незахищених верств населення на індивідуальне опалення. Після завершення тендерних процедур за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи з енергозбереження передбачається оснастити тепловими лічильниками в м. Миколаєві - 88 житлових будинків, в м. Первомайську - 30 житлових будинків.

За кошти субвенції з енергозбереження передбачається оснастити лічильниками холодної води в містах Миколаєві - 465 житлових будинків, Первомайську – 65, Вознесенську -45, Баштанці – 54, Новому Бузі- 10, Новій Одесі – 53, Снігурівці – 10 після завершення тендерних процедур.

Підприємствами комунальної теплоенергетики спожито 84,3 млн. куб.м природного газу на суму 61,8 млн. грн., сплачено 56,1 млн. грн., або 91 % від спожитого (по Україні цей показник становить 80 %).
Як доповів Анатолій Черноусов, сьогодні не існує суттєвих причин, які б могли заважати початку опалювального періоду в області.

Прес-служба Миколаївської обласної державної адміністрації

| | | | - | | | | | |