.
Областное руководство поздравляет николаевцев.

Областное руководство поздравляет николаевцев.

mlp / 21.09.2007

Шановні мешканці Миколаївщини!
Прийміть найщиріші вітання з 70-річчям від дня заснування Миколаївської області та Днем народження Миколаєва.

Вітаємо всіх, кому Миколаївщина дала силу і наснагу, тих, хто народився на цій землі, хто боронив свій рідний дім і тих, хто звитяжно працює в ім’я процвітання самобутнього і благословенного краю.
З давніх часів на наших чорноморських берегах селилися кіммерійці, скіфи, сармати, греки. У перші сторіччя нашої ери ці місця поступово заселяли слов'янські племена. Саме тут, на південному рубежі, ставали на захист рідної землі відважні лицарі волі - запорізькі козаки, грудьми закриваючи Україну від турецької і татарської зброї.

У 1789 році в гирлі Інгулу почалося будівництво верфі, і вже через рік тут виник славетний Миколаїв. З того часу і почався розвиток Миколаївщини, як суднобудівного краю. Вікно в середземноморський історичний простір, колиска європейської цивілізації, житниця України, край суднобудівників і хліборобів. Усе це - Миколаївщина.

За радянських часів, а саме в неоднозначному 1937 році, Миколаївщина була утворена адміністративно як окрема область.
Миколаївщина є центром суднобудування України, тут сконцентровано основний виробничій, науково-технічний, професійний та освітній потенціал галузі. Економічний потенціал Миколаївщини є складовою частиною господарського комплексу України та характеризується потужною багатогалузевою промисловістю, розвинутим сільським господарством, розгалуженою транспортною мережею.

Сьогодні творять славу Миколаївщини такі підприємства, як ВАТ «Дамен Шіп’ярдс Океан», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ВАТ «Сандора», ЗАТ «Лакталіс», ДП «Науково-виробничій комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект», ВАТ «Первомайськдизельмаш», Південноукраїнська АЕС, підприємства легкої та переробної промисловості. Спостерігається стійка тенденція, як в цілому по росту обсягів промислового виробництва, так і по збільшенню кількості стабільно працюючих підприємств області.

Але найголовніше, - це те, що у всі віки на Миколаївщині жили працьовиті люди, і завдяки їхній стійкості та повазі до рідної землі, ми сьогодні маємо змогу жити під мирним небом, ходити по нашій, святій і родючій землі.

Той, хто народився на Миколаївщині або хоча б раз побував в області, душею торкнувся її полум'яної історії, відчув творчий ритм її вільного сьогодення, познайомився з її гостинними хліборобами, робітниками підприємств, неповторним ландшафтом, — той ніколи не розлюбить її, не забуде зустрічі з цим краєм.

Дорогі миколаївці, нехай всі Ваші прагнення заради добробуту української землі збудуться - тоді наше спільне майбутнє буде щасливішим. Бажаємо всім Вам миру, благополуччя, злагоди та впевненості у завтрашньому дні.


З повагою і побажаннями наснаги та процвітання

В.о. голови Миколаївської обласної державної адміністрації
О.М. Гаркуша

Голова обласної ради Т.В. Демченко

| | | | - | | | | | |