.
Дотримуйтесь вимог податкового законодавства.

Дотримуйтесь вимог податкового законодавства.

mlp / 31.08.2007

В державі створюються належні умови аби бізнес почував себе впевнено та захищено.
Державна податкова адміністрація у Миколаївській області плідно співпрацює з представниками різних бізнесових структур, надає допомогу в плані застосування податкового законодавства.
Щодо такого напрямку роботи податкової служби, як визнання угод між суб'єктами підприємницької діяльності недійсними та стягнення відповідних коштів, одержаних без установлених законом підстав, то лише за І півріччя поточного року кількість позовів органів державної податкової служби до суду склала 93 на суму 333,0 млн. гривень. На користь держави прийнято судових рішень на суму в 24,5 млн. гривень.
Наведемо один з прикладів визнання недійсною угоди, що була укладена без дотримання вимог законодавства.
В поточному році державною податковою інспекцією було подано позовну заяву про визнання угоди купівлі-продажу сільськогосподарської продукції недійсною, укладеної між підприємствами „А” та „Б” на суму близько 372 тис. гривень. В липні 2007 року суд задовольнив позовні вимоги ДПІ, оскільки цю угоду було вчинено з метою, завідомо суперечною інтересам держави і суспільства (ст. 207 ГК України). Попередньо було доведено, що державна реєстрація підприємства „Б” була здійснена за винагороду на „підставну особу”, яка фактично була не причетна до створення даного підприємства, фінансово-господарську діяльність не здійснювала, та оспорювану угоду не укладала. З цих причин установчі документи даного суб’єкта господарювання в судовому порядку визнано недійсними. Це стало доказом того факту, що підприємство „Б” було створено з метою приховування від оподаткування прибутку.
До того ж, судом було встановлено, що підприємства „А” та „Б” не відобразили в податковому обліку наслідки відповідної господарської операції, що негативно вплинуло на стан їх розрахунків з державою за звітний податковий період. Таким чином, при укладенні такої угоди, державі були нанесені значні збитки. Як наслідок, оспорювану угоду судом визнано такою, яка укладена з метою, завідомо суперечною інтересам держави.
Державна податкова адміністрація у Миколаївській області звертається до підприємців всіх форм власності бути пильними і обачними в укладанні угод з партнерами, не здійснювати операції з підприємствами, які мають сумнівну репутацію.
Податкова служба області і в подальшому буде зосереджувати свою увагу на підтримці та співпраці з підприємствами, які забезпечують платежі до бюджету, тим самим укріплюючи економічний потенціал області та держави, забезпечуючи виконання соціальних програм.

Державна податкова адміністрація у Миколаївській області.

| | | | - | | | | | |